Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos almás Marcsitól

Pudingos almás Marcsitól
Pudingos almás Marcsitól
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Folytatódik az almaszezon...:)

Ja, és a 3,5 éves kisfiam is imádja.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, kinyújtjuk.
  2. A töltelékhez a reszelt almát (saját levében) feltesszük főni (pároljuk), ízlés szerint cukrot és fahéjat adunk hozzá. Amikor az alma már kellőképpen megpárolódott, a 1,5 csomag vaníliás pudingport  1 dl vízzel elkeverjük, majd a forró almához öntjük. Egyet rottyantunk rajta még.
  3. Az egyik tésztalapot kivajazott tepsibe tesszük, ráöntjük a forró almás tölteléket, beborítjuk a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk, és megsütjük.
  4. Ha teljesen kihűlt, meghintjük porcukorral, és felszeleteljük.
  5. Nagyon finom sütemény, meggyel és szilvával is elkészíthető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x39 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 41 690
elküldve: 28
receptkönyvben: 511
elkészítve: 29/49
Facebookon megjelent: -

szakács

CsMarcsi

Mióta szakács: 2011.11.26.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite pudingosan, fahéjas-almás sütemény pudingosan

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marcsi-13
Marcsi-13 Sat, 2013-12-21 16:28

Szia Marcsi!
Egyszer már elkészítettem a recepted, nagyon, nagyon finom lett, el is fogyott az egész tepsi még az nap. :) Szeretném karácsonyra is megsütni, de jó lenne ha előre tudnék egy kicsit dolgozni. Azt szeretném megkérdezni, hogy szerinted elkészíthetem-e pár nappal karácsony előtt, nem lesz semmi baja, ha áll 2-3 napot? Előre is köszi a válaszod, és ezt a fini receptet is! Boldog, békés karácsonyt kívánok! Üdv: druszád :)

learnativy
learnativy Mon, 2013-11-04 16:06

Kedves Marcsi!
Ma megsütöttem a sütit - bár pudingot nem tettem bele mert nem volt itthon -, nagyon finom lett. Külön köszönet a tészta receptért. Üdv: learnativy

missblack
missblack Sat, 2013-04-06 17:09

Kedves Marcsi!

Elkészítettem a receptedet cseresznyebefőttel és nagyon-nagyon finom lett! A családom teljesen odavolt érte! A tésztája is csodálatos!Köszönöm, hogy megosztottad a recepted. Üdv:Móni

csmarcsi
CsMarcsi / csmarcsi Sat, 2013-04-06 18:10

Kedves Móni!

Örülök, hogy ízlett! Én még csak meggyel próbáltam ki, de ki fogom próbálni cseresznyével is a Te ötleted alapján.
Üdv: Marcsi

kedvesem
kedvesem Sun, 2013-02-24 10:18

Szia Marcsi!
Már egy hete almás süti receptet kerestem, aztán tegnap este a tiedre esett a választásom, valahogy megfogott a kép és a rengeteg dicsérő hozzászólás. Gyorsan is elkészült, nem bonyolult és Isteni lett :) Köszönöm a receptet, biztosan máskor is elkészítem.
Szép napot!

csmarcsi
CsMarcsi / csmarcsi Sun, 2013-02-24 11:25

Örülök, hogy Nálad is bevált. Én is elkészítettem a minap meggyel. Isteni lett. Azt is érdemes elkészíteni. Üdv. Szép Napot!

nomchy
nomchy Wed, 2012-12-12 12:18

Párom egy hétre rá, hogy megsütöttem, vett 20 kiló almát, hogy jó sok almás sütit süssek neki. :D
Nagyon fincsi, jó puha a tésztája és én ráadásul fél kilóval több almát teszek bele, hogy még zamatosabb legyen. :)
Köszönjük a receptet!

csmarcsi
CsMarcsi / csmarcsi Wed, 2012-12-12 20:27

Örülök, hogy nektek is ízlik.
Szívesen a receptet. És boldog Karácsonyt!

Üdv: Marcsi

betti39
betti39 Sun, 2012-11-11 18:50

Kedves Marcsi!
Ez az almás süti pont így jó, ahogy van! Mennyei boldogságnak is lehetne nevezni. A múlt héten készítettem el, de a párom már várja a következő adagot. A kisfiam nem rajong az almásokért, de ennek az evését nem bírta abbahagyni!
Puszillak érte!
Betti

csmarcsi
CsMarcsi / csmarcsi Sun, 2012-11-11 22:41

Kedves Betti!

Igazad van, tényleg mennyei boldogság enni belőle. Az én kisfiam is így volt az almásokkal. De ennél a sütinél tényleg mindegy, hogy alma vagy, meggy, vagy szilva a töltelék. Ma elkészítettem főzött mákkrémmel is. A férfiak imádták. Puszi.

Géb
Géb Mon, 2012-04-02 09:13

Tényleg nagyon finom, nagyi típusú süti..:-)
Mondjuk én kicsit sok tejfölt adtam hozzá az elején, ezért megszenvedtem a nyújtással ,alig győztem lisztezni mert nagyon lágy lett a tészta. Úgyhogy csak óvatosan a tejföllel!

csmarcsi
CsMarcsi / csmarcsi Mon, 2012-04-02 11:12

Én is így jártam legelőször. De azért több tejföllel, több liszttel is gyorsan elfogyott.:)))

Üdv!

sleepin
sleepin Thu, 2012-03-01 15:57

Szia! Tegnap megsütöttem, és mondhatom tényleg ISTENIFINOM!!! Még párom is alig tudta abbahagyni, pedig nem édesszájú... :) Mondjuk melegen nem ajánlom felszelni (mi sem bírtuk ki...), mert úgy folyik szét még, de ahogy kihűlt, gyönyörűen megáll! Én mondjuk kisebb tepsiben sütöttem, mert nem volt akkora, amekkorát írtál, de jobb is, mert vastagabb a tészta (pont jó vastagságú) és jó sok töltelék is került bele (pucolva, magozva vettem az 1 kg-t). Istenifinom! Köszönöm a receptet! Ja, és jó, hogy nem írsz mennyiséget a cukorra, mert így tényleg annyit rak bele az ember, amennyit kíván... nem cukrozza túl. :)

csmarcsi
CsMarcsi / csmarcsi Sun, 2012-03-04 16:46

Kedves Sleepin!

Örülök, hogy ízlett a süti. Majd próbáld ki szilvával is! És ha szeretitek, meggyel is. Érdemes!

Üdv: Marcsi

B.Zuzu
B.Zuzu Tue, 2012-01-10 13:05

Kedves Marcsi!Egy kérdés lemarad.....az ecet miért kell,mit tesz a tészta állagán?Tettem bele,csak szeretném tudni.Üdv.Zuzu

B.Zuzu
B.Zuzu Tue, 2012-01-10 12:57

Kedves Marcsi!Köszönöm a receptet,tökéletes és fergeteges!Én nem vagyok egy nagy sütős,ezért általában a "tégy mindent egybe,keverd,öntsd bele,süsd meg és kész" sütiket variálgattam ezidáig,de receptedet olvasva gondoltam,hogy ez oly egyszerűnek tűnik,hogy kipróbálom a maradék almámból.....és hatalmas siker lett,tökéletesek az arányok,ennek a receptnek egy abszolút kezdő is bátram nekiállhat.Nem utolsó szempont az sem,hogy nagyon hamar össze lehet állítani,valóban annyi idő alatt kész lett,ahogy azt fent feltüntetted,illetve nekem egy kicsit hosszabban sült,de ez sütő kérdése is.A másik,hogy olcsó!..végre nem úgy kezdődik a recept,hogy "végy 6-8 tojást+2-t"....De szó-,mi szó, két "gond" volt csak....hogy majd hogy nem képtelenség megvárni azt,hogy teljesen kihűljön,annyira csábított már az illata is,ezért a kissé laza állagú töltelékkel is isteni finom volt....és a másik,hogy már csak volt,néhány kocka maradt,amiből kiderülhetett,hogy milyen állaga van a krémes almának kihűlve.Fantasztikus!Legközelebb dupla mennyiséggel készítem,hogy minimum másnapra is legyen. Köszönöm még egyszer!Üdv.Zuzu

csmarcsi
CsMarcsi / csmarcsi Thu, 2012-01-12 16:05

Kedves Zuzu!

Köszönöm szépen! Én is hasonlóan vélekedem e receptről. Tényleg tökéletes. Nekünk sem sikerül soha teljesen kivárni, hogy kihűljön. És nem utolsó szempont, hogy nem drága süti.
Az ecet azért kell bele, hogy könnyed, omlós tésztát kapjunk.

Üdv: Marcsi

pallkati
pallkati Wed, 2011-12-14 16:34

Szia!

Megsütöttem és nagyon finom lett. Köszi a nagyon jó receptet.

KriszAnd
KriszAnd Sat, 2011-12-10 16:18

Szia! Tegnap este megsutottem es nagyon finom lett. A tesztaja omlos, a tolteleke kremes. Koszi a receptet!

csmarcsi
CsMarcsi / csmarcsi Sat, 2011-12-10 23:10

Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet ez a fincsi süti. Érdemes szilvával is kipróbálni, akár még befőttel is. Nekem a szilvás változat jött be a legjobban.

Üdv: Marcsi

margica
margica Fri, 2011-12-09 13:02

holnapi sütim lesz, nagyon jól néz ki, puding nélkül készítettem már hasonlót, de elő kellett sütni az első lapot, itt nem szükséges? nem lesz szalonás az alja? a puding összefogja a tölteléket?
KÖSZI!!!!

csmarcsi
CsMarcsi / csmarcsi Fri, 2011-12-09 21:31

Kedves Margica!
Itt semmit sem kell elősütni. Az alja egyáltalán nem lesz szalonnás. A puding tökéletesen összefogja a tölteléket. Érdemes kipróbálni. Ez egy tökéletes linzertészta. Nagyon ajánlom mindenféle linzeres sütihez. Nem fogsz csalódni, majd meglátod.
Üdv: Marcsi

859
finomliszt 30 dkg
margarin 15 dkg
cukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
ecet 1 tk
tejföl 1 ek
alma 1 kg
cukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
vaníliás pudingpor 1.5 csomag
víz 1 dl