Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos-almás pite

Pudingos-almás pite
Pudingos-almás pite
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus almás pite plusz vaníliakrémes réteggel bolondítva. 

www.venusz.hu

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

Az almás réteghez

A pudingos réteghez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a porcukrot és a sót összekeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd összegyúrjuk a tésztát.
  2. Fóliába csomagolva egy órát hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát megfelezzük, és két, a tepsi méretének megfelelő sütőpapírt vágunk.
  4. A tésztát a sütőpapíron kinyújtjuk, a lelógó részeket levágjuk.
  5. Az egyik tésztalapot sütőpapírral lefelé a tepsibe tesszük, és ráhalmozzuk az almás réteget, elsimítjuk rajta.
  6. Erre kerül a pudingos réteg, majd a másik adag tészta, sütőpapírral felfelé, amit a végén lehúzunk róla.
  7. A tetejét megkenjünk tojással, villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

Az almás réteghez

  1. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük.
  2. A reszelt almát elkeverjük a cukorral, és 15 percet állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét.
  3. Nagy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a fűszereket és a margarint, majd 10-12 perc alatt megpároljuk.

A pudingos réteghez

  1. A pudingport és a cukrot fél deci hideg tejjel simára keverjük.
  2. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos keveréket, majd néhány perc alatt, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 49
össznézettség: 34 430
elküldve: 2
receptkönyvben: 138
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 2

szakács

Vénusz

Mióta szakács: 2015.02.17.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vaníliakrémes almás pite, almás-vaníliás lepény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilibe
lilibe Fri, 2016-10-21 19:42

hát ez nem sikerült: az alsó tészta réteg gusztustalan, felénk úgy mondják : szalonnás

575
finomliszt 450 g
porcukor 70 g
1 csipet
tojássárgája 2 db
tejföl 150 ml
margarin 250 g
alma 2.5 kg
cukor 80 g
fahéj 1 ek
szegfűszeg 1 teáskanál
szerecsendió 1 teáskanál
margarin 70 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 5 ek
tej 600 ml
tojás 1 db