Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos-banános alagút

Pudingos-banános alagút
Pudingos-banános alagút
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit macerás elkészíteni, de megéri:)

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  3. Amikor megsült, lisztezett deszkára öntjük, és levesszük róla a sütőpapírt.
  4. A piskótát őzgerincforma hosszúságúra, fél cm széles szeletekre vágjuk, közeit megkenjük lekvárral, és folpackkal bélelt őzgerincformába tesszük, hogy a piskótacsíkok egymás mellett szorosan legyenek.

Krémhez

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukorral elkevert pudingport, és összekeverjük.
  2. Piskótacsíkokkal bélelt formába tesszük a krém felét, ráhelyezzük a banánt, és befedjük a maradék krémmel, és hűtőbe tesszük.

Mázhoz

  1. Kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát.
  2. A szitált porcukrot a vanília aromával és az ételfestékkel, 2 ek hideg vízzel sűrűre keverjük.
  3. Az alagút tetejére locsoljuk, és egyenletesen elkenjük rajta, hűtőbe tesszük pár órára, és szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 966
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banános sütialagút, pudingos piskótaalagút banánnal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

elora
elora Wed, 2015-03-25 23:44

elnézést, jól értem, hogy a pudingporból nem főzünk pudingot, hanem csak úgy a cukorral elkevert port beleöntjük a felvert habba?! elég szokatlanul hangzik.

778
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 csapott ek
sütőpor 0.5 csomag
eperlekvár 6 ek
habtejszín 3 dl
porcukor 2 ek
puncs pudingpor 1 tasak
banán 2 közepes db
porcukor 20 dkg
vaníliaaroma 1 teáskanál
ételfesték 5 csepp
víz 2 ek