Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos csiga

Pudingos csiga
Pudingos csiga
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptnek más a tésztája, de szerintem Szintia (NoSalty szakács) változata sokkal finomabb. Erre a tésztára kerül egy finom pudingos krém, amitől nagyon krémes lesz. A csokit ne hagyjuk el róla, mert úgy nem az igazi. De mindent félretéve egy ízbomba.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Friss gyümölcsökkel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és cukorral.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, vajat, és lisztet, majd jól összegyúrjuk.
  3. 1 órát kelesztjük.
  4. Kinyújtjuk, megkenjük a vaj és vaníliás cukor keverékével.
  5. A pudingot is rákenjük, és feltekerjük.
  6. Felszeleteljük, majd megsütjük.
  7. Megszórjuk mazsolával, csokoládét olvasztunk rá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 835
elküldve: 3
receptkönyvben: 230
elkészítve: 4/13
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
109 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás csiga, pudingos csavart, vaníliapudingos csiga

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

650
instant élesztő 50 g
tej 2 dl
cukor 1 ek
tojássárgája 1 db
vaj 5 dkg
finomliszt 40 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaj 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
csokoládé 5 g
mazsola 1 marék