Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos kekszsütemény

Pudingos kekszsütemény
Pudingos kekszsütemény
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy nem túl fogyókúrás étel, de azért megpróbáltam diétára optimalizálni, amennyire lehet. Még így is csak "töltőnapokon" ajánlom. 90 napos diétában szénhidrátnapokon fogyasztható.

A tápértékadatok számítását megint sok minden befolyásolja, ezért azt rátok bízom.

A hosszú leírás ne tévesszen meg senki, szeretem a lehető legpontosabban részletezni a lépéseket - de pofonegyszerű és gyors süti! :)

hozzávalók / 4 adag

  • 1 tasak főzős pudingpor (lehet vaníliás, csokoládés vagy egyéb ízek is (a képen a csokis verzió látható))
  • 40 g cukor (vagy annak megfelelő mennyiségű folyékony édesítőszer)
  • 5 dl tej
  • 25 dkg keksz (1 csomag)
  • 2 ek kókuszreszelék (vagy egyéb díszítés, amivel megszórhatjuk (elhagyható))

ajánlat

Szilveszter másnapján kincset ér! (Már ha marad.)

Én tejjel szeretem majszolgatni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot a szokott módon elkészítjük a cukorral. Aki viszont édesítőszert használ, az mindössze 1 ek (10 g) cukorral főzze, ha főzhető édesítőszert használsz (pl. stevia), akkor azzal együtt főzheted.
  2. Ha megfőtt a puding, tegyük félre 20 percre. Az édesítőszert csak ezután adjuk hozzá, ha az nem főzhető (pl. szacharin). 20 perc állás után a puding már elkezd szilárdulni, illetve már nem égeti meg a kezünket.
  3. A kekszet tegyük ki egy tányérra, és kezdjük el egymás után tapasztgatni a leterített alufólián.
  4. Mivel a tekercs elég könnyen eldől, elmocorog, támogassuk ki: én ezt egy pohárral a körlap felől, és egy kitámogatott vágódeszkával a palást felől intézem.
  5. Ha a puding még nem elég szilárd, kifolyik - előre pakoljuk rá 5 db kekszre a pudingot, és aztán pakolgassuk rá. Míg a többi keksszel foglalkozunk, addig picit szilárdul az előzőn levő puding.
  6. Ha minden kekszet összetapasztottunk, a maradék pudinggal kenjük be a tekercset. Ha nem maradt puding, az sem baj.
  7. A tekercset tekerjük jól be az alufóliába. Hagyjuk úgy fél órára (ne tegyük még hűtőbe!). Miközben pakolgatjuk a tekercseket, vigyázzunk, nehogy eltörjenek. (Én ezért csak gurítgatni szoktam.)
  8. A fél óra letelése után már hűtőbe rakhatjuk. 1-2 óra kell, míg megszilárdul, és tartása lesz, de a legjobb, ha minimum egy éjszakát áll.
  9. Fogyasztás előtt nem sokkal kibontjuk az alufóliából. Ha gondoljuk, kókuszreszelékkel, csokoládéreszelékkel, színes cukorral, stb. megszórjuk, beleforgatjuk.
  10. Ferdén vágjuk, kb. 1 cm vastag szeletekre.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 372
elküldve: 14
receptkönyvben: 215
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Bernadett

Mióta szakács: 2013.04.04.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos kekszsüti, kekszes desszert, pudingos kekszszelet

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Linanita
Linanita / Linanita Thu, 2015-04-16 14:18

Szia! Segítenél nekem? :)
Ezt a sütit keksz méretre szedésével csináltad vagy 5 kekszet tettél simán egymás mellé,rátetted a pudingot és rá újra 5 keksz simán?

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2016-11-12 09:28

Ez nem csokis (mindenki csokisan készíti)...... próbáld ki, ilyen itt csak a link alatt található, isteni - http://www.nosalty.hu/recept/nutellas-albertkekszes-suti !!!!!!!!

Én válaszolnék, ha már a tulajdonos nem tette meg.....Albert keksz szükséges ehhez, egy kekszet megkensz egy teáskanálnyi krémmel, hozzátapasztasz egy másikat, ezt is megkened, ehhez is hozzátapasztasz egy másikat....fektesd le, úgy könnyebb, nem mocorog el, nem kell félni, s így folytasd, kened, tapasztod, amíg el nem fogy a keksz.....a végén bekened egy kis maradék krémmel, egy éjszaka a hűtőben lefedve!!! :)

Kodia1
Kodia1 Wed, 2014-05-07 20:50

Feltételezem, hogy nem 0,5 dl tej kell bele, hanem 0.5 l. Hétvégén elkészítem.

434
pudingpor 1 tasak
cukor 40 g
tej 5 dl
keksz 25 dkg
kókuszreszelék 2 ek