Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos kocka Panna konyhájából

Pudingos kocka Panna konyhájából
Pudingos kocka Panna konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy borongós szombat reggel úgy döntöttem, hogy csinálok valami finom, krémes süteményt. Elkezdtem kutakodni receptek után, amikor rájöttem, hogy valami újat szeretnék inkább, valamit, amit még eddig nem csináltam. (Nem volt kedvem receptet írogatni az internetről, se nyomtatni, se semmi.) Így hát összedobtam "random" ezt a finomságot.

hozzávalók / 3 adag

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a vaníliás krémhez

Hozzávalók a kókuszos krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük habverővel.
  2. A habos tojássárgás cukros keverékhez hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, majd alaposan összekeverjük.
  3. A félretett tojásfehérjét egy csepp citromlével kemény habbá felverjük, majd óvatosan, nagy mozdulatokkal belekeverjük a lisztes keverékbe.
  4. 175-180 C°-os előmelegített sütőben 2 részben megsütjük (sütőpapírral bélelt tepsiben), kb. 15 perc alatt elkészül egy piskóta (tűpróbával ellenőrizzük).

Krémek elkészítése

  1. Megfőzzük a vaníliás pudingport 1 liter tejjel, valamint ízlés szerinti cukormennyiséggel. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, és a margarint belekeverjük.
  2. Megfőzzük a tejjel a kókuszos pudingport, valamint a cukorral, és ugyanúgy járunk el vele, ahogy az előbbiekben (tehát belekeverjük a margarint).

Csokimáz

  1. A tortabevonót felolvasztjuk egy kevés olajjal és egy kevés vízzel. Ha összeforrt, várunk pár percet, majd ráöntjük az elkészült süteményre.

Összeállítás

  1. Alulra kerül az egyik piskótalap, amelyre rákenjük a vaníliapudingos krémet. Megszórjuk egy kevés kókuszreszelékkel, majd picit ha sűrűsödött, ráöntjük a kókuszos krémet. Erre is szórunk egy kis kókuszreszeléket, majd rátesszük a másik piskótát.
  2. A tetejére kerül a csokimáz, és erre lehet tetszés szerint szórni még egy kis kókuszreszeléket.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 036
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Panna

Mióta szakács: 2014.12.06.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Panna kocka, pudingos sütemény, krémes szelet csokimázzal, kókuszos-pudingos szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1756
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 1 csomag
citromlé 1 csepp
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 1 l
cukor 6 ek
margarin 10 dkg
kókuszreszelék 3 ek
kókuszos pudingpor 1 tasak
margarin 10 dkg
tej 5 dl
cukor 4 ek
tortabevonó 100 g
napraforgó olaj 1 csepp
víz 1 csepp
kókuszreszelék 3 ek