Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos és lekváros papucsok

Pudingos és lekváros papucsok
Pudingos és lekváros papucsok
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nővérem szülinapjára meg lett hívva az egész család. Vendégváró falatkának gondoltam. Előző este készítettem el, de a türelmetlen család megette a nagyját. Örültem is, meg nem is..=)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kenéshez és a töltelékez

ajánlat

Tipp:
Az asztalt lisztezzük be alaposan, és úgy dolgozzunk rajta, mert a tészta ragadós.
Egyszerre töltsük meg az összes kis papucsot és tegyük rögtön tepsibe, különben kezelhetetlenné válnak, ill. deformálódnak.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta összes hozzávalóját egy tálba mérjük, ügyelve arra, hogy a só ne érintkezzen az élesztővel.
  2. Összedolgozzuk, majd kb. 50 perc alatt kétszeresére kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kell, elkészítjük a pudingokat.
  4. A megkelt tésztát lisztezett asztalon vékonyra kinyújtjuk, megkenjük az olajos-vajas keverékkel, majd négyzetekre vágjuk.
  5. A négyzetek közepébe rakunk a pudinbgól, majd két szemben levő oldalát behajtjuk, és meleg helyen kelesztjük ismét 30 percig.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük (épphogy kezdjen el barnulni).
  7. Ha hűlt, egy picit megkenjük a tejes-porcukros keverékkel.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 857
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

zsepibaba

Mióta szakács: 2010.07.31.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csoki-vaníliapudingos kelt tészta, lekváros papucs, csokoládépudingos papucs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tbeuska
tbeuska Tue, 2010-10-12 11:24

Köszönöm a választ! Mindenképp ki fogom próbálni! :)

zsepibaba
zsepibaba / zsepibaba Sat, 2010-10-09 17:43

Szia!
Kevesebb tejjel.jó sűrű legyen a puding.Nem folyik ki.Habár nekem először kevés volt a puding és amit másodszorra csináltam nem volt olyan sűrű az se folyt ki de azér inkább a sűrűbb verziót javaslom(:
Sok sikert a sütögetéshez!Nagyooon finom:P

tbeuska
tbeuska Sat, 2010-10-09 14:36

Szia! Nagyon jól néznek ki a papucskák, de érdeklődnék, hogy a pudingot hogy csinálod? Szokásos módon, vagy kevesebb tejjel? Megvárod míg "megszilárdul" és úgy teszed bele? Sütésnél nem folyik ki a meleg hatására?