Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos meggyes béles

Pudingos meggyes béles
Pudingos meggyes béles
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük ezt a pudingos bélest, almás változatban is szoktam készíteni, sőt a tésztája nekem egy nagyon jól bevált alaptészta. Túrós és mindenféle édes pitékhez szoktam még használni, ha a recept úgy kívánja, akkor arányaiban csökkentve a hozzávalókat.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

Az almás verzió: 7 dl 100 %-os almalével főzöm fel a pudingport, és ezt kb. 1 kg reszelt almával keverem el.

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék

  1. Először ezt készítjük el, hogy langyosra hűlhessen. 2 üveg meggybefőttet lecsepegtetünk. A levét lemérjük, 7 dl szükséges belőle (ha valamivel kevesebb, akkor vízzel nyugodtan fel lehet engedni).
  2. A pudingporokat 5 evőkanál cukorral, a fahéjjal és a meggylével felfőzzük, ha besűrűsödött, akkor elkeverjük a lecsepegtetett meggyel (ezzel már nem kell főzni). Langyosra hűtjük.

Tészta

  1. A margarint felkockázzuk, és a liszttel elmorzsoljuk, hogy viszonylag homogén morzsalékot kapjunk. Hozzákeverjük a sütőport, cukrot, sót, ezekkel is elkeverjük.
  2. A tojásokat egy kistányérban felverjük, és a liszthez öntjük, de kb. 1 evőkanálnyit hagyjunk a tányérban, mert ezzel fogjuk megkenni a pite tetejét.
  3. Belerakjuk a tejfölt (ha nincs, akkor a 2 ek tejet). Összegyúrjuk. (Ha úgy tűnik, hogy túl morzsalékos, tehetünk még egy ek tejfölt vagy tejet bele, de óvatosan, mert könnyen ragadóssá válhat. Inkább csak a kezünk melegétől olvadjon a margarin, és összeáll szépen.)
  4. A tésztát kettéosztjuk. Az első gombócot lisztezett deszkán, a tetejét is belisztezve kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Magasabb falú tepsibe terítjük (az enyém 35x25 cm). A tésztára öntjük a tölteléket, és elegyengetjük. Kinyújtjuk a másik tésztagombócot, ráterítjük a töltelékre. A tetejét villával megszurkáljuk, és lekenjük a félretett tojással.
  5. 180 C-ra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Nézzünk rá kb. félidőben, és ha pirul a teteje, tegyünk rá sütőpapírt.
  6. Kihűlve szeleteljük, akkor nem csúszik szét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 59
össznézettség: 11 533
elküldve: 4
receptkönyvben: 118
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

bebe74

Mióta szakács: 2014.05.07.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

meggyes pite, pudingos meggyes pite, vaníliapudingos meggyes pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

469
margarin 25 dkg
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 2 db
tejföl 1 ek
meggybefőtt 70 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 5 ek
fahéj 2 kávéskanál
meggylé 7 dl