Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos-ribizlis torta

Pudingos-ribizlis torta
Pudingos-ribizlis torta
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám receptje ez. Mióta az eszemet tudom, azóta készíti ezt az egyszerű, ám annál nagyszerűbb tortát. Születésnap, névnap vagy családi összejövetel - nem múlhat el ,,Mamatorta" nélkül. Nem ismerek olyat, akinek ne ízlett volna. Legutóbb olasz párom születésnapjára készítettem, mert ez volt a kívánsága (eredetileg valami ,,extrább" tortát akartam sütni, de ő ragaszkodott a ,,Mámátortá"-hoz :) ) 

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Krém

ajánlat

Egyszerű, habkönnyű, nem túl édes torta. Minden alkalomra tökéletes :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A négy tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Hozzáöntjük a cukrot és a tojássárgákat, majd elkeverjük robotgéppel.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaót. Ezt a keveréket 3-4 lépésben, óvatosan, fakanállal hozzáadjuk a tojásos krémhez.
  3. Egy 24 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, oldalát pedig vajazzuk-lisztezzük. Beleöntjük a tésztát.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsül (tűpróba). Ha megsült, kivesszük a formából, lehúzzuk az aljáról a papírt, majd visszatesszük és megkenjük a lekvárral. Hagyjuk hűlni.

Krém

  1. A tejszínt, a tejet és a krémport habverővel habosra verjük.
  2. A krémet rásimítjuk a kihűlt, lekvárral megkent piskótánkra.
  3. Az étcsokit lereszeljük, majd közvetlenül tálalás előtt egyenletesen a tortára szórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 120
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

zsuzsuu

Mióta szakács: 2012.08.17.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

,,Mamatorta", kakaós piskótatorta vaníliakrémmel, kakaós-vaníliás torta, vanília-csoki torta, fekete-fehér torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MsMagnificent
MsMagnificent Sun, 2016-04-03 15:24

Köszi szépen a receptet nagyon finom lett! Csak az a baj,hogy gyorsan elfogyott :D

167
tojás 4 db
finomliszt 3 evőkanál
cukor 4 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 csipet
1 késhegynyi
ribizlidzsem 2 ek
habtejszín 200 ml
tej 100 ml
vaníliás pudingpor 1 tasak
étcsokoládé 25 g