Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos túrós csiga

Pudingos túrós csiga
Pudingos túrós csiga
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom pehelykönnyű csigák, aminek lehetetlenség ellenállni, biztos a siker!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. 1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Majd az összes hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Én a kenyérsütő gépemmel végeztem ezt a műveletet.
  3. Ezután letakarva 1 órán át pihenni, kelni hagyjuk.
  4. Töltelékhez simára keverjük a pudingot, cukrot egy kevés tejjel, majd a többi tejet is hozzáadjuk, és kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a megmosott áfonyát és a túrót, hűlni hagyjuk.
  5. A megkelt tésztánkat kb. fél cm vastagságúra nyújtsuk ki, rákenjük a teljesen kihűlt tölteléket, és feltekerjük.
  6. Ezután kb. 2 cm vastagságúra vágjuk fel, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket, felvert tojással lekenjük. Kissé távolabb rakjuk egymástól, mivel a sütés alatt megnőnek.
  7. Sütés: 190-200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt. Ez sütő függő! Ebből a mennyiségből kb. 20-22 db lesz.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 389
elküldve: 3
receptkönyvben: 180
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pudingos csiga, túrós csiga, pudingos-túrós csiga áfonyával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

h3eniko
h3eniko Sun, 2014-08-24 13:05

Nagyon-nagyon finom lett! Bar en cottage cheese-el keszitettem turo hianyaban, igy egy kicsit modositani kellett a tolteleken, de biztosan maskor is el fogom kesziteni!
Koszonom a receptet!
Eniko

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2014-05-18 08:59

Szia Kati! Ez nagyon finom lehet, szerinted meglehetne ez csinalni turo nelkul, csak (persze tobb) pudinggal? Amikor rakened a tolteleket a tesztara az kb. milyen vastagon lesz rajta es amikor feltekered, nem folyik ki? Bakery uzletben mar ettem ilyen pudingosat csak mindig csodalkoztam, hogy hogy nem folyik a puding ki belole.
Bizom benne, hogy neked meg erre is lenne otleted, mivel Te mindig nagyon ugyes dolgokat sutsz.
Elore is koszonom,
Veronika (pussycat)

katharosz
Katharosz / katharosz Mon, 2014-05-19 23:03

Szia, nem tudom milyen lenne csak pudinggal, én nem próbáltam, de így viszont nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Üdv. Kati

961
finomliszt 45 dkg
tej 2 dl
margarin 6 dkg
élesztő 5 dkg
tojás 1 db
porcukor 7 dkg
1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojás 1 db
tehéntúró 25 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tej 3 dl
áfonya 5 dkg