Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puha fahéjas csiga kingal konyhájából

Puha fahéjas csiga kingal konyhájából
Puha fahéjas csiga kingal konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon közkedvelt sütemény a skandináv országokban, megspórolt pénzemmel mindig kényeztettem magam vele mindaddig, míg ki nem próbáltam ezt a receptet, ez egyszerűen mennyei és olcsó.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Töltelékhez

Glazúr

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet langyosra melegítjük, és kétfelé osztjuk. Az egyik részében felfuttatjuk az élesztőt, vagyis teszünk bele egy kanál cukrot, beleöntjük a szárított élesztőt, és a konyha melegebb sarkába félretesszük.
  2. Amikor az élesztő felfutott, összedolgozzuk a tészta összetevőit mindaddig, míg egy puha, enyhén ragacsos masszát nem kapunk. Egy tálba és meleg helyre helyezve 45 percet kelni hagyjuk.
  3. Lisztes munkalapon a tepsi méreténél picit nagyobbra nyújtjuk, megkenjük a töltelékhez szükséges szobahőmérsékletű vajjal, és egyenletesen megszórjuk a fahéj és barna cukor keverékével.
  4. A tésztát feltekerjük, és felosztjuk 16 egyenlő csigára.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe jó szórósan helyezzük őket, hogy a töltelék ne folyjon ki belőlük, majd a tepsiben letakarva pihenni, kelni hagyjuk kb- 30 percet.
  6. 20 percig 200 fokon sütjük.
  7. Közben kézi mixerrel kikeverjük a glazúr hozzávalóit, és amikor a csigák megsültek nyakon öntjük őket, vagy pedig csak tálaláskor (ízlés szerint, de érdemes kipróbálni, mert így teljes az igazi fahéjas csiga).
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 38 796
elküldve: 7
receptkönyvben: 166
elkészítve: 16/19
Facebookon megjelent: -

szakács

kingal

Mióta szakács: 2013.05.30.
2 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

cinnamon roll, fahéjas csiga krémsajtos mázzal, fahéjas csiga krémsajtos öntettel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

frankcsuti
frankcsuti Sat, 2017-05-27 15:34

Már többedszerre sütöm és még mindig nagy kedvenc! Köszönöm a receptet!

edina3
edina3 Tue, 2014-07-15 14:01

Édesanyám kedvenc édessége,épp ma leptem meg vele. :) csak annyit mondott: tökéletes! :) köszönöm a receptet

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Thu, 2013-06-27 06:55

azt szeretném kérdezni, hogy melyik krémsajt az ami nem sós, mert a natúr sajtra is rá van írva az összetevők között, hogy só, és már jártam úgy, hogy belekevertem krémbe azzal, hogy natúr, és kidobhattam az egészet, mert sós lett, ehetetlen.
kösz
Vali

kingal
kingal / kingal Thu, 2013-06-27 21:02

szia, én Erdélyben élek és itt a krémsajt csak sósan kapható. Én ezt használtam és az ízek nagyon harmonizáltak. Semmi sósság sem érződött. Esetleg ajánlanám, hogy tegyél bele kevesebbet, mint amennyit a recept ír, de semmiképpen ne hagyd ki és először csak egy csigán próbáld ki! jó sütögetést!!!

617
finomliszt 50 dkg
tej 2.1 dl
vaj 7 dkg
cukor 7.5 dkg
instant élesztő 7 g
tojás 2 db
vaníliaaroma 3 csepp
1 csipet
vaj 5 dkg
barna cukor 15 dkg
fahéj 1.5 ek
krémsajt 6 dkg
porcukor 15 dkg
vaj 5 dkg
tej 2 ek
vaníliaaroma 3 csepp