Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puha mézeskalács lilla konyhájából

Puha mézeskalács lilla konyhájából
Puha mézeskalács lilla konyhájából
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többféle recept egyvelegéből született meg ez a tökéletes mézeskalács recept. Már közvetlenül a sütés után is nagyon puha.:)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megpuhult margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, cukrot, tojásokat és a tojássárgákat. Ezekkel egyneművé keverjük.
  2. A mézet a szódabikarbónával felforraljuk, forrón hozzáöntjük a keverékhez, és simára keverjük.
  3. Aztán a fűszerekkel és az átszitált liszttel összegyúrjuk (egy eléggé ragadós, nagyon puha masszát fogunk kapni). Belecsomagoljuk fóliába, és hűtőben pihentetjük minimum 4-5 órát, de az sem baj, ha egy éjszakát áll.
  4. Ezután kivesszük, és kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percet sütjük (ha azt szeretnénk, hogy fényes legyen a teteje, sütés előtt kenjük meg felvert egész tojással). Fontos, hogy épp csak nagyon halvány színt kapjon, különben kemény lesz.
  6. A díszítéshez az egy tojásfehérjét felverjük a porcukorral és egy csepp citromlével. Beletöltjük cukoríróba, és már díszíthetünk is vele.:) Ha meg szeretnénk festeni a tetejét, akkor a tojássárgához keverjünk ételszínezéket, és ezzel kenjük le.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 078
elküldve: 11
receptkönyvben: 127
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

k.lilla

Mióta szakács: 2012.11.26.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézeskalács, karácsonyi mézeskalács, mézes figurák

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

arkcsiga
arkcsiga Thu, 2019-01-03 17:17

Mint teljesen hozzá nem értő... A színezéket a tojássárgával keverem el, eddig értem :) Azt mikor kenem rá? Még sütés előtt? És aztán díszíthetem a fehérjés porckorral?

1178
finomliszt 70 dkg
cukor 9 ek
méz 9 ek
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
mézeskalács fűszerkeverék 2 teáskanál
margarin 15 dkg
tejföl 3 ek
szódabikarbóna 0.5 ek
tojás 1 db
porcukor 20 dkg
citromlé 0.5 kk
ételfesték 1 kávéskanál
ételfesték 1 kávéskanál