Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puha-ropogós fokhagymás-mézes csirkemell

Puha-ropogós fokhagymás-mézes csirkemell
Puha-ropogós fokhagymás-mézes csirkemell
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ázsiai recept, nem vagyok benne biztos, talán kínai...:)

Nagyon finom disznóhúsból is, de azt kicsit jobban ki kell klopfolni, és pár percig tovább sütni.

Burgonyapürével vagy rizzsel tálalhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A panírhoz

A mártáshoz

ajánlat

Az ázsiai konyha ínyenceinek... Félszáraz, illatos fehérbor (rizling) illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy mélytányérban a liszthez keverjük az összes fűszert.
  2. Egy másik mélytányérban felverjük a tojást a vízzel.
  3. A csirkemellet egy nagyon éles késsel szeletekre vágjuk, kissé kilapogatjuk a szeleteket, finoman klopfolni is lehet, majd besózzuk őket.
  4. Az előkészített csirkeszeleteket beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, majd megint a lisztbe, a lisztbe jól belenyomkodva.
  5. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a szeleteket, csak egyszer fordítva rajtuk, kb. 5-5 perc mindegyik oldalon.
  6. Míg sülnek, egy kis lábosban összemelegítjük a szószt, nagyon lassú tűzön kb. 5-10 percig forralgatva (vigyázat, habzik az elején, ki ne fusson).
  7. A kész csirkeszeletekről az olajat egy törlőpapíron leitatjuk, és egyenként megmártjuk őket a szószban (aki nem nagyon kedveli az édes-pikánsat, külön is lehet a szószt tálalni).
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 149 736
elküldve: 87
receptkönyvben: 2 336
elkészítve: 163/176
Facebookon megjelent: 3

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes csirkemell, csirkemell fűszeres bundában, kínai csirke

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsofi8sz
zsofi8sz Mon, 2017-02-06 16:26

Elkészítettem ma a családnak, és azt hiszem életemben nem kaptam ennyi dicséretet egy étel után se, mindenkinek csak ajánlni tudom! Köszönöm szépen a receptet!!!! :) :)

kalooria
kalooria Sun, 2016-09-11 13:50

Nagyon finom lett, köszönöm szépen a receptet! :)
Üdv.: Kalooria

Öszvér19
Öszvér19 Mon, 2015-04-20 20:19

Nagyon jó recept, ezer hálám érte! :)
Én személy szerint üvegtésztával tálaltam (a hangulat kedvéért), a szósszal pedig a tésztát locsoltam meg. Az üvegtészta maradéktalanul felszívja a szószt és gyönyörű színe lesz tőle. :)

evaneo
Oli(E)va / evaneo Tue, 2015-04-21 10:36

Kedves Oszver19, mmmm....biztos nagyon fincsi uvegtesztaval, koszi, hogy a receptemet valasztottad. Udv; Eva

Öszvér19
Öszvér19 Fri, 2015-04-24 00:15

Kedves Oli(E)va!
Nagyon finom és még annál is szebb. :)
Sajnos nem volt elég a teljes hús adaghoz, de gondoltam kreatív leszek. Csináltam hozzá pár fűszeres tésztájú palacsintát; a húst apróra szeltem, egy fél konzerv bébirépával egyetemben beletöltöttem a palacsintákba és jénaiba sorakoztattam őket. A maradék mézes-szójaszószos öntetet felkevertem tejszínnel, leöntöttem vele a tekercseket és nagyjából negyed órára sütőbe tettem.
Izgalmasabb ebéd, mintha simán csak rizst főztem volna, arról nem is beszélve, milyen finom és laktató. :)

radhanair
radhanair Thu, 2014-12-25 09:20

Tegnap ez volt a karácsonyi vacsora, férjem el volt ájulva tőle :) Én magamnak készítettem hozzá egy öntetet (joghurt, fokhagyma, só, bors, őrölt chilli), azzal aztán igazán mennyei volt.

evaneo
Oli(E)va / evaneo Thu, 2014-12-25 11:32

Keves radhanair, koszi, hogy az en receptemet valasztottad karacsonyi vacsoranak, nagyon orulok, hogy izlett, ezzel az ontettel en is ki fogom probalni, biztos nagyon finom. Kellemes Unnepeket kivanok; Eva

Ricky001
Ricky001 Fri, 2014-10-24 16:32

Kedves Eva! Milyen körettel szoktad készíteni? Köszönöm előre is!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sun, 2014-10-26 20:34

Szia Ricky, mivel eleg "hagyomanyos" gyomrunk van, altalaban krumpli purevel vagy rizi bizivel, ezek jol passzolnak hozza, de ha otthoni kinait akartok enni, a kinai egetett teszta (noodle) nagyon finom hozza. Udv; Eva

Ricky001
Ricky001 Sun, 2014-10-26 20:48

Köszönöm a gyors választ! Jövő héten el is készítem :)

sorna86
sorna86 / sorna86 Sat, 2014-04-12 14:50

Nagyon finom lett, gyömbérporom nem volt itthon, így is tökéletesre sikerült :) Köszi!

Penny Lane
Penny Lane Sun, 2014-01-12 11:42

A hús ezzel a panírral önmagában is olyan finom, hogy a szószt én külön tálaltam hozzá. Köszönöm a receptet!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sun, 2014-01-12 19:44

Koszi, hogy kiprobaltad a receptet, en is csak "lightosan" szoktam a szosszal lelocsolni, es kulon teszem meg hozza szoszt, mert a csaladban egyvalaki nem nagy hive az azsiai konyhanak, de a tobbiek "tunkolnak" rendesen :) Udv; Eva

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sat, 2013-12-14 10:46

Koszi, kedves szandimokus, en is eleg gyakran elkeszitem, a "husos" napokon...Kellemes unnepeket kivanok; Eva

mese habbal
mese habbal Sat, 2013-11-16 00:44

Szia! A zoldfuszer alatt pontosan mit ertesz? Felek, hogz esetleg olyat is beleteszek ami nem illik bele,ezert is kerdezlek teged! :) Elore is koszonom! Szep napot!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sat, 2013-11-16 22:37

Szia, lehet oregano, menta, bazsalikom, majoranna, barmilyen szaritott fuszer, ami zold levelu gyogyfuvekbol van, lehet ezek kevereke is, ami jobban izlik, ami otthon van. Remelem izleni fog, nekunk nagyon bejott..Udv; Eva

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2013-10-27 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.10.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sun, 2013-05-26 22:59

Szia, angelmouse, ne haragudj, hogy csak most valaszolok...nincs hulye kerdes, senki sem szuletett szakacsdiplomaval a kezeben...:) Nem feltetlenul kell bo olajban sutni. En egy nagy serpenyoben sutom, kb. 1 ujjnyi olajban (takarekossag!) csak lepje el jol az olaj a husi aljat, aztan egyet forditani rajta. Ha van kedved, szoljal vissza, hogy milyen lett, mi imadjuk. Udv, Eva

angelmouse
angelmouse Thu, 2013-05-30 14:24

Köszi a választ, én is így gondoltam, a spórolás nevében : ) Azonnal jelentkezem, amint megcsináltam, már alig várom! Üdv, angelmouse

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sun, 2013-05-26 22:53

Nagyon szivesen, Eva-Anyoca, igerem, 5 percnel tovabb nem marad a tanyeron..:) Udv:Eva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-05-27 17:48

Kedves Eva!
Igen, ez az ígéret tényleg bejött :), - megvásárlás, elkészítés, tálalás, gyönyörködés, és aztán, mint egy tornádó, étkezik a kis családom, volt,...nincs a tálon a sok fincsi hús. :)
Majd ismétlek. :D
Köszönjük! :)
Éva-Anyóca

948
csirkemell filé 4 db
napraforgó olaj 2 dl
finomliszt 1 bögre
1 tk
bors 1 tk
gyömbérpor 1.5 tk
szerecsendió 1 tk
fűszerpaprika 1 teáskanál
zöldfűszer 1 teáskanál
cayenne bors 0.5 teáskanál
tojás 3 db
víz 6 ek
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
méz 50 ml
szójaszósz 50 ml
bors 1 tk