Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puliszka

Puliszka
Puliszka
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Puliszkát szinte mindenhez lehet fogyasztani, hidegen is, melegen is. Magában és köretként is. Egy erdélyi ismerősömtől kaptam ezt a receptet, náluk szinte mindennapi étel. Mi is nagyon megkedveltük, kenyeret is ezzel helyettesítjük.

hozzávalók / 3 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük fel a vizet a sóval együtt melegedni.
  2. Mielőtt a víz felforrna, tegyük bele a kukoricadarát, hogy nehogy összecsomósodjon.
  3. Sűrűn kevergessük, kb. 20 percig. Mikor már kezd összeállni, dobjuk bele a vajat (ízlés szerint lehet plusz fűszereket használni, én fokhagymát is teszek bele).
  4. 20 perc elteltével, még melegen öntsük formába, hagyjuk kihűlni (tegyük hűtőbe), és fogyasztható.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 116
össznézettség: 69 229
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyunyi27

Mióta szakács: 2018.01.03.
10 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kukoricamálé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

169
víz 600 ml
kukoricadara 100 g
2 teáskanál
vaj 20 g