Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puliszkagombóc

Puliszkagombóc
Puliszkagombóc
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A juhtúrós rakott puliszka gombócként.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 liter vizet felforralunk a sóval, majd állandóan kavarva beleöntjük a kukoricalisztet. Állandó kavarás mellett kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük.

  2. Tűzről levesszük, lefedjük, és hűlni hagyjuk.

  3. A hideg puliszkából vizes kézzel kiveszünk egy marékynit, ellapítjuk, a közepébe juhtúrót teszünk, és gombóccá formázzuk.

  4. A gombócokat egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb 5 percig sütjük.

  5. Tálaljuk jó sok tejföllel meglocsolva.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 115 424
elküldve: 53
receptkönyvben: 1 267
elkészítve: 52/71
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

juhtúrós gombóc, túrós puliszkagombóc, puliszkából készült gombóc juhtúróval töltve

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

papesz1
papesz1 Sat, 2015-04-04 09:43

Eltudnám képzelni, még egy kis apró kockára sütött kolozsvárival, vagy jó kis házi sonkával, de még kakastaréjra vágott sült szalonna se lenne hozzá kutya. Igaz?

Apalord
Apalord Thu, 2014-09-25 19:01

Nagyon finomnak látszik.Szeretném elkészíteni. De ..nem tudom a tálba , lehet több rétegben is rakni? vagy csak egy sorba? Mivel több adagról lenne szó....

fiedler1n
fiedler1n Mon, 2013-10-07 10:26

Egy szabadtéri főzőversenyen egyszer ezt kóstoltam kapros tejföllel leöntve, bográcsban főtt marhapörkölt mellé tálalták. Azóta szeretném megcsinálni, most ezzel a recepttel itt az alkalom :)

Sancho
Sancho Mon, 2012-09-24 12:31

Ezen csak annyit lehetne változtatni, hogy szabadtűznél, parázson, piros kérget sütni rá.

457
kukoricaliszt 250 g
1 tk
juhtúró 150 g
tejföl 200 ml
víz 1 l
vaj 1 ek