Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puliszkagombóc pisztránggal

Puliszkagombóc pisztránggal
Puliszkagombóc pisztránggal
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Wass Albert könyvéből, a Funtineli boszorkányból való recept. Nagyon megtetszett, amikor olvastam, azonnal ki akartam próbálni. A puliszka és a hal nagyon illenek egymáshoz.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Juhtúrót, tejfölt lehet önteni a tetejére.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a kukoricadarát 5 dl vízben (hidegen keverjük bele), egy tk sóval, folyamatosan kevergetve, míg kb 5 perc múlva rotyogni kezd. Félretesszük, megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  2. Egy tepsit kikenünk zsírral, majd a pisztráng mindkét felét megsózzuk, borsozzuk.
  3. Amikor kihűlt a puliszka, egy evőkanállal kiszedünk belőle a tenyerünkbe, és egy tk túrót teszünk a közepébe. Majd az evőkanál külső felével visszahajtogatjuk a puliszka széleit, míg teljesen eltakarjuk a túrót, lehet még szedni hozzá. Aztán gombócot formázunk belőle, és a hal mellé tesszük. Megborsozzuk a tetejét. Így négy gombócot fogunk kapni.
  4. Betoljuk a sütő legalsó polcára, majd negyed óra múlva megfordítjuk a halat és a gombócokat, és további negyed óráig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 782
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
68 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pisztráng puliszkával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

866
kukoricadara 100 g
víz 5 dl
tehéntúró 100 g
pisztráng 250 g
2 teáskanál
bors 1 teáskanál
sertészsír 1 ek