Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puliszkás csikmák

Puliszkás csikmák
Puliszkás csikmák
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fantasztikus illat járja be a konyhát, amikor pirítom a kukoricadarát. Gyermekkori emlékeket idéz fel bennem, amikor ezt az ebédet készítem a családnak. Édesen lekvárral, vagy sósan savanyúsággal is tálalható.

hozzávalók / 3 adag

puliszka

csikmák tészta

ajánlat

Gyümölcs ízesítésű szörpöt ajánlok utána.

Szólj hozzá!

elkészítés

puliszka

  1. Felforrósítjuk a fazekat, majd beleöntjük a kukoricadarát, hozzáadjuk a sót, lejjebb vesszük a lángot közepesre, és pirítani kezdjük gyakran kevergetve. Kb. 5 perc, míg az illatát megérezzük.
  2. Hozzáadjuk a 2 púpozott kanál zsírt és a felforralt 5 dl vizet, jól összekeverjük, és rögtön lefedjük a fedővel. A legkisebb lángon főzzük, míg a szemek puhák lesznek, időnként megkeverjük.
  3. Amikor kész, langyosra hűtjük.

csikmák tészta

  1. A liszthez adjuk a sót és a tojásokat, és a vizet apránként hozzádolgozva közepes keménységű tésztát gyúrunk.
  2. Nyújtógépbe tesszük, 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges hosszúságúra vágjuk, és a tésztavágó gépben 1 cm szélesre vágjuk.
  3. Felforrt, sós (3 l) vízben kifőzzük. Leszűrjük, átöblítjük hideg vízzel.
  4. Kizsírozott jénai tálban összeforgatjuk a leszűrt tésztát és a puliszkát. Előmelegített sütőbe téve felforrósítjuk.
  5. Savanyú uborkával tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 083
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

puliszkás házi gyúrt tészta, mácsik, darás tészta, pirított darás házi tészta, prézlis tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1088
kukoricadara 250 g
1 kávéskanál
sertészsír 2 ek
víz 5 dl
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
1 kávéskanál
víz 2.5 dl
sertészsír 0.5 ek