Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulyka saslik grillzöldséggel

Pulyka saslik grillzöldséggel
Pulyka saslik grillzöldséggel
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégségek kedvelt étele ez, könnyen, gyorsan elkészíthető. A fris zöldségek miatt kellemes tavaszias jellege van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fapálcikákat felhasználás előtt fél órával vízbe áztatjuk.
  2. A pulykamellet kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
  3. A póréhagymát, a sárgarépát és a szalonnát bőre nélkül kb. fél cm vastagságúra vágjuk.
  4. A cukkinit negyedelve vágjuk, fél cm vastagságúra.
  5. A paprikát 3x3-as sarabokra vágjuk.
  6. A csiperkegomba egy részét rusztikusan felvágjuk, a nagyobb darabokat pedig negyedeljük csak.
  7. A pálcikákra a következőképpen kell felfűzni az összetevőket: a két végére gomba megy, majd a húst, a szalonnát és póréhagymát váltogatjuk. Fejenként 2 saslik készül.
  8. A saslikokat sózzuk, borsozzuk, és kiolajozott tepsiben kevés vízzel lefedve sütőben sütjük.
  9. Ha már megpuhult a pulykahús, leveszük a fóliát a tepsiről, és pirosra sütjük, néha forgatva.
  10. A sárgarépát vajon előpuhítjuk, majd ha már elérte a megfelelő puhaságot és színt, akkor adjuk hozzá a maradék pórét, a cukkinit, a finomra vágott snidlenget, a gombát és a paprikát.
  11. Sózzuk, borsozzuk, és ha kevés a zsiradék, hozzáadunk egy kis olívaolajat.
  12. Roppanós puhára pároljuk-pirítjuk, majd kitálaljuk a saslikkal.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 325
elküldve: 2
receptkönyvben: 153
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Manuel Calavera

Mióta szakács: 2010.07.04.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

saslik gombával és pulykával, zöldséges pulykás saslik, zöldséges pulyka nyárson

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

576
pulykamell 50 dkg
pritaminpaprika 2 db
póréhagyma 1 közepes db
csiperkegomba 8 közepes db
sárgarépa 2 kis db
füstölt szalonna 10 dkg
snidling 1 csokor
cukkini 1 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
olívaolaj 3 ek