Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykacomb pinkben

Pulykacomb pinkben
Pulykacomb pinkben
180 perc / előkészület: 30 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a pulykacombot, de csak úgy simán sütve nem sok poént láttam benne. Az alma-hagyma párosítás nekem nagyon ízlik, ezért gondoltam kipróbálom. Hát nekem és a családnak is bejött. Remélem, másnak is megtetszik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az ínyenceknek ajánlom, hogy fűszerezzék egy kevés fahéjjal, én csak azért nem tettem, mert a gyomrom nem igazán tolerálja. Ha valaki használja, kérem írja meg, hogy úgy milyen volt. Biztosan nem ront az ízhatáson.

Köretnek rizst vagy burgonyapürét ajánlok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként elkészítjük a páclét: a vöröshagymát és az almákat megtisztítjuk, majd nagyobb gerezdekre vágjuk. A fokhagymát szintén megtisztítjuk. Egy üvegtálba tesszük, meglocsoljuk a citrom levével, hozzátesszük a babérlevelet, a mustármagot, a kávéskanál cukrot és az olajat. Egy kevés vízzel hígíthatjuk.
  2. A pulyacombot alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan megkenjük mustárral  és beletesszük a páclébe. Ha tehetjük, akkor legalább egy estét a hűtőbe pihentessük. Gyorsított változatnál is legalább 1,5-2 órát hagyjuk a lében állni. 
  3. A bepácolt combot tepsibe vagy jénai tálba rakjuk (alá esetleg vághatunk egy kevés füstölt szalonnát), melléhelyezzük a pácléből az almát és a hagymákat, kevés páclevet öntünk hozzá, majd 2-2,5 órát közepes hőmérsékleten, fólia alatt sütőben megpároljuk-sütjük. Amikor a hús már átpuhult, akkor levesszük a fóliát, majd a hagymákat, valamint az almát egy kisebb tálba szedjük. A húst a fólia nélkül kb. 20 perce visszarakjuk a sütőbe, hogy picit süljön. Vigyázzunk, hogy süljön, de ne száradjon, éppen csak addig tartsuk bennt, amíg egy kis színt kap.
  4. A tálba szedett hagymákat és az almát összepépesítjük a céklalével. Hozzáadjuk a tejfölt, majd egy kevés mustárt. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A készre sült húst az előbb elkészített szósszal meglocsolva tálaljuk. A céklalevel kihagyhatjuk, csak a színe miatt raktam bele.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 309
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült pulykacomb, pulykacomb céklás szósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1180
pulyka felsőcomb 1 kg
vöröshagyma 4 közepes fej
alma 4 db
fokhagyma 10 gerezd
babérlevél 2 db
mustár 4 ek
mustármag 1 tk
napraforgó olaj 3 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
cukor 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
céklalé 1 dl