Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykacomb vörösborban

Pulykacomb vörösborban
Pulykacomb vörösborban
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és gyors, sőt még ízletes is. És akkor még arról nem is szóltam, hogy mennyire egészséges! Egy csepp zsiradékot sem kell hozzáadni, a vörösbor jól beleivódik a húsba, amitől az sötétebb színezetű, és kissé füstöltes ízhatású lesz.

Krumplipürével vagy hagymás tört krumplival + párolt káposztával tálalhatjuk. Sült céklával is isteni, és a salátapártiak bátran köríthetik azzal is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jó minőségű, száraz vörösborral készítsük. Nekünk házi is van, de egyszer már megesett, hogy egy olcsóbb bolti vörösborral próbálkoztam, és elrontottam az egészet. Szóval itt kell a minőség!

A fűszerezésről pedig annyit, hogy akár egy egyszerű ételízesítővel beszórva, akár előregyártott pulyka/csirke fűszer sóval behintve készülhet, de ha van különleges fűszerigényünk, és irtózunk a készen vett fűszerkeverékektől, akkor állítsunk össze magunknak sk. (bazsalikom, majoranna, kakukkfű, rozmaring, bors, stb.), de ez esetben a sózásról se feledkezzünk meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, és mivel mi bőr nélkül szeretjük, én le is nyúzom, majd papírtörlővel felszárogatom.
  2. Egyenletesen rászórjuk a fűszert, majd elhelyezzük a sütésre szánt jénaiban vagy tepsiben.
  3. Fél óra után ráöntjük a vörösbort, fóliával betakarjuk, és sütni kezdjük.
  4. Úgy 1 óra elteltével ránézünk, és megfordítjuk a combokat.  Újabb 3/4 óra után megint ellenőrozzük, és ha túl sok maradt a vörösborból, kicsit fólia nélkül párologtatunk el belőle. Ízlés szerint pirítjuk, vagy nem.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 049
elküldve: 6
receptkönyvben: 227
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
261 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vörösborban sült pulyka, fűszeres pulykacomb, vörösboros pulyka

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tanti
tanti Tue, 2014-07-22 09:16

Talán azért Neked, mert ezt a receptet Te tetted közzé. Vagy más írt a nevedben? Úgy gondoltam, hogy többen is olvassák majd, aztán hátha reagálnak, de ahogy kinéz, nagyon kevés az érdeklődő. Pedig szeretnék választ kapni a kérdésemre. Abban igazad van, hogy az ízlések, meg a pofonok nincsenek egy hullámhosszon. További szép napot.

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Tue, 2014-07-22 15:16

Mondd, bele tudsz még valamibe kötni? Más írt a nevemben.... kevés az érdeklődő....
Ha tényleg választ szeretnél kapni, akkor nézz és olvass utána, elég nagy a net, ne engem vegzálj.
(Kezdhetnéd mindjárt a magyar szólásokkal és közmondásokkal, hogy megtudd, az ízléseknek és a pofonoknak a hullámhosszhoz semmi közük.)

paradicsomleves
paradicsomleves Tue, 2014-07-22 11:48

Kedves Tanti!
Kívülálló vagyok, de szerintem nem szép ilyen hangon írni valakinek. Valóban oda van írva az első mondatba, hogy Ő így csinálja, mert ŐK így szeretik. Aki másképp, az csinálja úgy.
Lehet, hogy valami front van, és csak nyűgös vagy, ezért ez a kioktató stílus, de hidd el, ez bántó. Kívánom, hogy legyen jobb folytatása napodnak, és továbbra is süss-főz finomakat!
Éva

tanti
tanti Tue, 2014-07-22 07:29

Írja már meg valaki, hogy miért célszerű főzés előtt lebőrözni, kicsontozni a szárnyasokat, amikor azokban vannak a koncertált ízek. Én együtt főzöm sütöm velük az ételt, aztán amikor tálalok, akkor zsírtalanítok és bőrtelenítek. A purintartalom is csökkenthető pl.: a leveseknél le kell önteni az első, felforrt, habos levet, ha szükséges.
Lehet, hogy rosszul csinálom?

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Tue, 2014-07-22 08:28

Nem tudom, miért szegezed épp nekem ezt a kérdést!?
Elolvastad a receptet? Az első sorban van, hogy mi így szeretjük, bőr nélkül.
És innentől kezdve mi a kérdés???
Senki nem mondta, hogy rosszul csinálod, úgy sütöd-főzöd, ahogy akarod, meg ahogy szeretitek. Én biztosan nem fogok érte szemrehányást tenni, mint ahogy azért se, ha kedvedre változtatsz ízléseteknek megfelelően a recepten. Nem érdemes ízlésekről vitatkozni ugyanis.

345
pulykacomb 80 dkg
szárnyas fűszerkeverék 3 kávéskanál
vörösbor 5 dl