Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykafőzelék

Pulykafőzelék
Pulykafőzelék
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hosszú nap után éhesen hazaérkezve ütöttem össze csak úgy találomra azt, amit a kamrában/ hűtőben találtam, és nagyon jó volt a fogadtatás, ezért megörökítettem a receptet :) 

hozzávalók / 3 adag

A pulykahúshoz

A sajtszószhoz

ajánlat

Én mindig csak érzésből adagolok! Egyes hozzávalók mennyiségét csak tippeltem!!! Ebből a mennyiségből két lány(18, 25) és egy éhes fiú (24) lakott jól.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alap: A vöröshagymát felkockázzuk, olajon üvegesre pirítjuk. Beledobjuk a husit és a krumplit, ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 10 percig folyamatos kavarás mellett főzőgetjük, hozzáöntünk egy pohár vizet, majd fedőt rakunk rá, és közepes lángon állni hagyjuk. 
  2. Sajtszósz: A sajtokat durván lereszeljük. Egy kisebb edényben megolvasztjuk a margarint. Beledobjuk a sajtot, és kavargatás mellett addig adagoljuk a tejfölt, amíg folyós-szószos állaga nem lesz.
  3. Ha a szósz is elkészült, ráöntjük az alapra, és addig főzzük őket együtt, amíg olyan folyósabb főzelék állaga lesz (illetve amíg megpuhul a krumpli rendesen, kb. 10-15 perc kellett volna nekem).
  4. Mi magában ettük, de friss paradicsom jól passzol hozzá :)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 252
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nandu

Mióta szakács: 2013.03.12.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pulykafőzelék, fűszeres pulyka sajtmártásban, sajtmártásos pulykaragu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dereckpearlearl
dereckpearlearl Mon, 2016-03-28 17:29

Kedves Nandu,

először is kérdem én, hogy miért kellett rászabadítani a világra ezt a "receptet"?

Több ponton hibádzik ez a történet... első pont:

Ezekből a hozzávalókból egy fantasztikus vacsorát rittyentettél volna, de nem ezt tetted, hanem meggyaláztad a konyhaművészetet, mind a szerencsétlen pulykát, aki ezért a förmedvényért áldozta fel az életét.

Második pont: Ha már úgy döntöttél, hogy főzésbe kezdesz, tájékozódj! Kérlek ne mond azt, hogy ez ízlett bárkinek is!?

Pulykafőzelék nincs és nem is lesz!
Gyalázat!

Köszönöm, hogy elmondhattam a véleményem, tisztelettel:
dereckpearlearl

556
darált pulykahús 40 dkg
burgonya 3 db
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
pulykafűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
trappista sajt 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg
tejföl 5 ek
margarin 1 ek