Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykagulyás ahogy Katicabogaram készíti

Pulykagulyás ahogy Katicabogaram készíti
Pulykagulyás ahogy Katicabogaram készíti
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csináltam gulyást nyúlból, csirkéből, sertésből és marhából. Itt volt az ideje a pulykahúsnak. Az az igazság, hogy nem nagyon kedvelem a pulyka ízét, de a nyakat szeretem, ezért esett a választásom pont erre. Igazán jó ízt ad a levesnek a csontos hús, a csirkeszív pedig igazán húsos. Kiegészítik egymást. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Olcsó, de kiadós fogás. Főleg, ha van utána palacsinta!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha lett volna itthon, tettem volna bele még kelbimbót is. Az nagyon megdobja a levesek ízét. Galuskával is lehet sűríteni, ha nem találnátok elég laktatónak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. A lángot felvesszük, és hozzáöntjük a husikat, kicsit megkapatjuk.
  2. Mikor kifehéredett a hús, rászórjuk a paprikát és a fűszereket. 1 perc után felöntjük forró vízzel, hagyjuk, hogy felforrjon, és mehetnek bele a zöldségek. Célszerű a zöldségeket nagyobb darabokban hagyni, mert a főzési idő hosszabb lesz, mint szokott. A répákat ketté, a zellert és karalábét négyfelé vágjuk.
  3. Nagyjából 1,5-2 órán át fő a leves, a pulykanyaknak kell az idő. De 1,5 óra után ellenőrizzük le, hogy megpuhult-e. Ha kész, tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 185
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katicabogaram

Mióta szakács: 2012.03.07.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gulyásleves pulykanyakból, pulykahúsos gulyásleves, pulykagulyás csirkeszívvel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Fri, 2015-02-27 20:43

Pontosan ebben a sorrendben készítettem ... :) Pulyka gulyás aztán palacsinta. Jó párosítás. Ha fél napot áll a lábasban, akkor még jobb!

506
pulykanyak 2 db
csirkeszív 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
sárgarépa 4 nagy db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 közepes db
zeller 1 közepes db
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
víz 1.5 l