Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykahere pörkölt

Pulykahere pörkölt
Pulykahere pörkölt
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer régen ettem kakastöke pörköltet, azóta is kerestem az alkalmat, hogy újra ehessek ilyet. Az alkalom most elérkezett.
Minap a bevásárlás során megláttam a fagyasztott áruk között egy (azaz egy!) zacskó pulykaherét. Egyből kikaptam a mélyhűtő ládából a kosárba. Nem minden nap eszik ilyen különlegességet az ember, és ritkán is lehet kapni. Sokan ódzkodnak tőle, de nem kell, nagyon finom. Állagra, ízre kb. a csirkemáj és a szív közé sorolható, ha nagyon muszáj lenne ezt meghatározni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A pulykahere darabokat nem vágtam félbe azonnal (nem mertem, nehogy szétessen), csak már később a fazékban, a főzés vége felé. Szintén közben megszurkáltam villával őket, ettől egy kicsit "szószosabb" lett. Kb. 15 - 20 percig főztem.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megdinszteljük a hagymát.
  2. Amikor már üveges, rászórjuk a pirospaprikát, majd szinte egyből a pulykaherét is, sózzuk, borsozzuk.
  3. Kb. 15-20 perc alatt készre főzzük, miközben ízlés szerint paradicsomlevet öntünk hozzá.
  4. Galuskával, tésztával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 37 454
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

werdi

Mióta szakács: 2010.04.17.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pulykatöke pörkölt

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sz540320
Sz540320 Fri, 2015-02-27 12:48

Azért jobb elnevezésnek tartom a "Kakastöke pörkölt" megnevezést! Ez a klasszikus.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-13 13:59

Egy kis gomba nem rontja el!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-10-29 21:12

Aki nem próbálja ki, az nem tudja, mit veszthet vele! A másik ,azért előttem van, ahogy gyorsan észreveszed, és kikapod e mennyei csodát, hogy ez az enyém, másnak nem adom!!Elképzeltem, ahogy felismered mi az, és rögtön kosárba kerül.Jó jelenet lehetett.Bár, az ilyen kincsekkel, így kell tenni, igazad van!!!!!Ritkaság számba megy, ha kaphat valahol az ember.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-10-29 21:09

Én eddig kakastöke pörköltet ettem és az valami mennyei!!Hát ez is valami hasonló, ízcsoda lehet.Mentve.Köszi:Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-29 20:37

Hát, kérem szépen, így kell ezt! Bár, én nem voltam még oly bátor, hogy ilyen "belsőséget" meg merjek kóstolni, pedig biztosan isteni, el is tettem a receptjeim közé, talán, majd egyszer.:()

Zúza
Zúza / Zúza Fri, 2010-10-29 19:49

Zacsipörkölt, jó is az :)
A paradicsomlé kimaradt az "elkészítés"-ből.

268
pulykahere 80 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
paradicsomlé 20 ml
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint