Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykahúsos betyárleves

Pulykahúsos betyárleves
Pulykahúsos betyárleves
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek új dogokat kipróbálni. Ezt a levest most főztem meg először, de ezután is készíteni fogom, mert nagyon finom.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk és finomra, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
  2. Közepes lábasban, közepes lángon, megforrósítjuk az olajat, a hagymát és a szalonnát rászórjuk, és kb 3 perc alatt kevergetve megpirítjuk.
  3. A húst 1 centis kockákra, a megtisztított gombát cikkekre vágjuk. Együtt a hagymához adjuk, nagy lángon kevergetve kb 10 percig ( a combot 20 percig) pirítjuk.
  4. A gombás pulykát a pirospaprikával és a liszttel meghintjük , 1 percig pirítjuk, majd a húslevessel felöntjük. Párszor megkeverve felforraljuk, a paprikakrémmel és a felaprított kaporral fűszerezzük.
  5. Kis lángon kb 10 percig főzzük, ha kell utánsózzuk, és már készen is van.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 609
elküldve: 3
receptkönyvben: 205
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-08-09 19:02

Nagyon jól hangzik, ma ki is próbálom, és jelzem, hogy sikerült!

451
pulykamell 40 dkg
csiperkegomba 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
füstölt szalonna 8 dkg
napraforgó olaj 4 ek
fűszerpaprika 1 kk
finomliszt 2 evőkanál
alaplé 1.4 l
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint