Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykamell Budapest-módra

Pulykamell Budapest-módra
Pulykamell Budapest-módra
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A híres bélszín-étel egyszerűsített változata.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A raguhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket előző nap sós, fokhagymás tejbe áztatjuk.
  2. Először a ragut készítjük el: a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
  3. A hagymát lereszeljük, kevés olajon megpirítjuk.
  4. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk.
  5. A csirkemájat feldaraboljuk, és a félkész gombapörkölthöz adjuk. Megszórjuk majorannával.
  6. A borsót külön edényben, pici sóval és cukorral ízesített vízben, 6-8 perc alatt puhára főzzük.
  7. A borsót a kész raguhoz adjuk, összeforraljuk.
  8. A húsról leszűrjük és leitatjuk a tejet.
  9. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és kevés olajban pirosra sütjük.
  10. A húst a raguval tálaljuk, köretnek rizst vagy korongkrumplit adunk mellé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 34 682
elküldve: 2
receptkönyvben: 235
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Büszkeszósz

Mióta szakács: 2008.10.31.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkemájas-gombás-zöldborsós pulykamell

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagymama
nagymama Mon, 2010-04-12 11:03

Nekem ízlett úgyis, hogy a fokhagymás ízt lehetett érezni a húson sütés után. Igaz, nem nyomott el mindent. Egyébként a recept nagyon finom. Nem tartott sokáig a végeredmény.

vttm
Büszkeszósz / vttm Thu, 2008-12-04 14:52

Talán sok volt a fokhagyma, én egy gerezdet szoktam a hús közé szeletelni, és annyi tejet, amennyi jól ellepi. valóban nem szabad túlságosan kiérezni belőle.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2008-12-04 10:24

Megcsináltam, alapvetően fokhagyma íze lett...
Hol rontottam ??????????????????????

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2008-11-24 17:06

Nem ebédeltem ma, most meg csorog a nyálam...

632
pulykamell 70 dkg
finomliszt 4 púpozott ek
tej 3 dl
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
csirkemáj 25 dkg
gomba 25 dkg
zöldborsó 10 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek