Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykamell copfocskák baconös burgonyával

Pulykamell copfocskák baconös burgonyával
Pulykamell copfocskák baconös burgonyával
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dekoratív és laktató főétel, mindemelett elkészíteni sem bonyolult.

Gyerekeknek is bizonyára tetszetős a tálalási forma. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellet felszeleteljük, hosszában bevágjuk kétszer (3 részre) úgy, hogy a vége egyben maradjon.
  2. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a szeleteket, majd pirospaprikás, fokhagymakrémes, borsos olajban pácoljuk pár órát hűtőben.
  3. Befonjuk a szeleteket hármas fonással, hústűvel hosszában megtűzzük.
  4. Serpenyőben aranyszínűre sütjük.
  5. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és feltesszük sós vízben főni.
  6. Ha megfőtt, összetörjük, 2 tojás sárgáját keverünk hozzá, majonézt, borsot és fokhagymát, majd annyi lisztet, amennyit felvesz ahhoz, hogy gombócokat tudjunk formálni.
  7. A gombócokat bacon szalonnába csomagoljuk és serpenyőben megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 295
elküldve: 26
receptkönyvben: 446
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Nassoló Naplopó

Mióta szakács: 2011.01.17.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Pulykamell copfocskák baconbe tekert burgonyalabdaccsal, pulykamell fonatok, baconben sült krumpligombóc

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Fri, 2012-03-30 20:21

Szia!
Nagyon megtetszett a recept, de több kérdés is felmerült bennem, mikor elsőnek olvastam. Bár már azóta többször is elkészítettem, mégis kérdezek:
Mennyi olajban és meddig sütöd a húst és a krumplit?
Ki kell hűteni a tört krumplit összedolgozás előtt?
Úgy készítettem, hogy idő hiányában nem pácoltam hűtőben, hanem egyből sütöttem a húst. A krumpligombócok meg kicsit szétesnek, nem akar egyben maradni. A krumplihoz egy mokkáskanál borsot és véletlenül egész tojást tettem, lehet az volt a probléma...
Mindezek ellenére követelt recept a konyhánkban!
Köszi!
Üdv, WM

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 Fri, 2012-03-30 21:37

Szia!

Hát én a húst úgy szoktam, hogy a páclében sütöm. Tehát mivel ugye olajos, ezért csak nagyon minimális olaj mennyiséggel kezdem sütni a húst és ha úgy látom kell még, akkor a pácléből öntök alá, de mindig csak keveset. Addig sütöm, míg hústűvel megszúrva már jónak találom. A krumpli, az a tojás miatt nekem "megnőni" szokott. :) Elkezdi szétnyomni a bacont. A sütőlapáttal le szoktam nyomkodni és mindig úgy sütöm, hogy nagyon figyelek, nehogy szétnyomja teljesen a szalonnát. Ezért szoktam már úgy csinálni, hogy nem keresztbe rakott szalonnára rakom a gombócot, hanem belecsavarom. Akkor tán nehezebben akar szétesni. A bors ebben nem játszik szerepet, sokkal inkább a tojás a hunyó! :)
Nekünk is nagyon ízlik. JA és a krumpli alá sem teszek (vagy csak nagyon minimális) olajat, mert a baconben levő zsír úgyis távozik az idő alatt... :)

venusz1
venusz1 / venusz1 Mon, 2012-03-05 23:39

Kedves Suncika04!
Valamit nagyon félre értettél.Hozzászólásom melyik részéből gondolod,hogy felháborodtam?Ha,így érzed akkor elnézésedet kérem,nem állt szándékomban.A lényeg,hogy a recept jó,és igazán nincs miért magyarázkodnod!

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 Mon, 2012-03-05 23:51

Kedves Venusz!
Valószínűleg én éreztem akkor csak szurkálódónak a hozzászólásodat, elnézésed kérem, amiért félre értelmeztem. Nem állt szándékomban magyarázkodni, csak szerettem volna rávilágítani, hogy az alapgondolat valóban Margóé, de én raktam össze. :) Bocs, lehet fáradt vagyok kissé. :) Megyek is aludni!
Szép estét!

venusz1
venusz1 / venusz1 Sun, 2012-03-04 23:52

Szia!Ez a recept teljes egészében Bódy Margó találmánya a Paprika Tv-ből.Örülök,hogy feltetted mert valóban isteni finom,mivel én is rendszeresen készítem.Csak ajánlani tudom mindenkinek.Viszont nem ártott volna megemlítened a "feltalálót"!Üdv:Szilvi :-)

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 Mon, 2012-03-05 12:03

Szia Venusz! Én annak idején az RTL Klubon láttam, hogy készíti. De felhívom a figyelmed, hogy a hozzávalók hiányos felsorolásával készítette és én tippelgettem meg magamnak a mértékeket, stb. Tehát az alap gondolat, hogy legyen befonva a csirke és betekerve a krumpli valóban az övé. Nem értem a felháborodásodat. Egyébként a napokban megjelent a receptje az egyik receptes újságban, fogtam is a fejem, hogy mennyivel egyszerűbb dolgom lett volna, ha ezt akkor látom. Íme:
40 dkg krumpli
1 ek majonéz
1 ek mustár
só, bors
2 tojás
kevés liszt
8 dkg bacon
4 ek étolaj
1 piros paprika
2 g fokhagyma
néhány száll friss kakukkfű
35 dkg csirkemell
Az elkészítését nem pötyögöm be.
Hozzá teszem azt sem tudtam, hogy a krumplikat hol süti meg? Mert én simán betoltam volna a sütőbe, de mégis a serpenyőt választottam.
Amúgy tényleg nagyon finom, de nem hiszem, hogy nekem ugyanúgy sikerült, mint neki!
Bódi Margóra meg rendesen felnézek, olyan szeretettel készíti az ételeket! :)

1128
tojássárgája 2 db
majonéz 2 ek
napraforgó olaj 2 dl
fűszerpaprika 2 ek
burgonya 0.5 kg
1 csipet
fokhagyma 2 gerezd
bors 1 csipet
pulykamell 1 kg
fűszersó 0 ízlés szerint
fokhagymakrém 1 ek
finomliszt 4 dkg
bacon 10 szelet