Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykamell majdnem Wellington módra

Pulykamell majdnem Wellington módra
Pulykamell majdnem Wellington módra
195 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégeket hívtam, és valami nem mindennapos ételt akartam készíteni. A marhát én nem szeretem, a disznót a meghívottak nem eszik. Így lett pulykamellből. Nagy sikere volt, medvehagymás krumplipürével és vegyes salátával tálaltam.

hozzávalók / 6 adag

A sülthöz

A bevonathoz

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellet éles vékony késsel vízszintesen arányosan beszurkáljuk, az így keletkezett résekbe füstölt szalonna csíkokat és félbevágott fokhagyma gerezdeket dugdosunk.
  2. Ha kész, csínján besózzuk, és bacon csíkokkal körbetekerjük. 1 fej hagymával és pohárnyi vízzel mehet a tepsibe fólia alá, majd a sütőbe kb. 1,5 órára.
  3. Ha a hús megpuhult, megpirítjuk, és eltesszük pihenni.
  4. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a darabolt gombát, petrezselymet, sóval, borssal, majorannával fűszerezzük, és puhára pároljuk. Ha kész, botmixerrel pépesítjük.
  5. A felolvadt tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy a húst körbe bevonja majd.
  6. A kissé kihűlt pulykamellet körbe bekenjük a gombás péppel, és a tészta közepére helyezzük.
  7. Becsomagoljuk a husit a tésztába, melynek széleit előtte bekenünk felvert tojással, hogy jobban ragadjon a tészta egymáshoz.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy ahol a tészta találkozik egymással, az kerüljön alulra. Lekenjük a maradék tojással, megszurkáljuk villával néhány helyen, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta megpirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 407
elküldve: 4
receptkönyvben: 99
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Maddus

Mióta szakács: 2012.12.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

leveles tésztában sült pulyka, szalonnával tűzdelt pulykamell, wellington pulyka

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szunsza
szunsza Fri, 2014-10-17 10:44

Most megyek a boltba a hozzávalókért, és már alig várom,hogy elkészítsem.Majd megírom,hogy milyen lett. :-)

814
pulykamell 1 kg
fokhagyma 1 fej
füstölt szalonna 10 dkg
bacon 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
víz 2.5 dl
gomba 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
leveles tészta 1 csomag
tojás 1 db