Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykamell mandulás bundában

Pulykamell mandulás bundában
Pulykamell mandulás bundában
135 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez volt a karácsonyi menü. Biztos volt, hogy mandula, körte és sütőtök lesz benne, már csak ki kellett találni, milyen formában jelenjenek meg az ünnepi asztalon. Az internet pedig készségesen kisegített, hogy megadja az alaphangot. :) Ott találtam a receptet, ami a husi alapja volt.

Sajnos el voltam csúszva, és már mindenki türelmetlenül várt a felfújtra... nem vajaztam ki rendesen a formát, ezért nem jött ki rendesen a formából. Látványra nem lett túl szép, de az íze feledtette mindenkivel. :)

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A felfújthoz

A körtéhez

ajánlat

Bármilyen ünnepi menüben része lehet. :)

Azóta a párommal elkészítettük a husi földimogyorós-tárkonyos változatát is (mustár és narancs nem volt benne).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hús: A vajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd aranybarnára pirítjuk rajta a morzsát és hozzáadjuk a durvára tört mandulát.
  2. A tojást felverjük és belekeverjük a narancs levét és héját, valamint a mustárt is.
  3. Miután besóztuk-borsoztuk a pulykamell szeleteket, normál módon bepanírozzuk.
  4. Tepsiben 220 fokon mindkét oldalát pirosra sütjük.
  5. Felfújt: A megolvasztott vajat elkeverjük a langyos tejjel és a tojások sárgájával.
  6. Ezt az elegyet elkeverjük a már megsült és pépesített sütőtökkel.
  7. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót is teszünk bele. Finoman belekeverjük a lisztet.
  8. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét és nagyon óvatosan, nagy mozdulatokkal a masszába keverjük.
  9. Kivajazott, kilisztezett felfújtformákba adagoljuk, vagy (ahogy én is tettem) egy őzgerincformába.
  10. Kb fél óra alatt sült meg 200-220 fokon.
  11. Körte: A cukrot egy edényben sötét aranyszínűre karamellizáljuk, esetleg hozzáadunk egy kevés, kb fél deci vizet.
  12. A meghámozott, nagy szeletekre vágott körtéket megpároljuk benne. Egy kis fahéjat szórunk a körtékre.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 879
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ánizsliget

Mióta szakács: 2012.11.17.
11 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Pulykamell mandulás bundában karamellizált körtével és sütőtökfelfújttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1421
pulykamell 1 kg
vaj 20 dkg
mandula 20 dkg
zsemlemorzsa 2 bögre
vöröshagyma 1 közepes fej
narancs 1 közepes db
finomliszt 20 dkg
tojás 4 db
mustár 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sütőtök 30 dkg
vaj 7.5 dkg
tojás 4 db
tej 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
körte 1 kg
cukor 20 dkg
fahéj 1 csipet