Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykamell őzgerincben

Pulykamell őzgerincben
Pulykamell őzgerincben
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lányom születésnapjára készítettem el ezt az ínycsiklandozó ebédet. Nagy sikert aratott, pláne a nővéremnek tetszett nagyon! Sőt! Keresztanyukámnak a fogai elvesztése miatt jött be ez az étel, ugyanis könnyen meg tudta eszegetni, mivel jó puha lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 ek tejfölt a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük.
  2. A pulykamellet apróra kockázzuk, ezt is hozzáadjuk.
  3. Őzgerincformát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával.
  4. Baconnal kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak. Beleöntjük a húsos masszát. Majd a lelógó szalonnákat ráhajtjuk. (Esetleg ha nem fedi teljesen, akkor még tehetünk rá szalonnát.)
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. Utána kifordítjuk a formából egy tepsire, és megpirítjuk a bacont.
  7. Burgonyapürét, sült krumplit adunk köretnek mellé.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 53 592
elküldve: 51
receptkönyvben: 754
elkészítve: 50/58
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
717 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

baconnel rakott pulykamell tejfölösen, őzgerincformában sült baconös pulykamell

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Mon, 2014-04-21 22:50

Kedves Iluska!
Most került sor, hogy pulykából is elkészítsem, miután karácsonykor nagy siker volt csirkéből. Éjszakára fokhagymás tejbe beáztattam a pulykamellet, kissé szelíditi a pulyka jellegzetes ízét, tettem bele egy kis zsályát és bazsalikomot is, nem rontotta el. A siker nem maradt el. A menyem is készíti mióta nálunk megismerték. Ez egy igazi jó ünnepi étel valóban, nem igényel túl sok időt, egyszerű és előre el lehet készíteni, mutatós és nagyon finom. Mégegyszer köszönet érte.
üdv. Margó

dadimami
dadimami Thu, 2013-12-26 16:47

Kedves Iluska!
Mutatós ünnepi étel receptet kerestem, így akadtam, rá az őzgerinces variációdra, a hústortát én is készítettem már, de ez más, kissé (ránézésre összefut a nyál az ember szájában), igaz mire erre sor került már csak csirkemell maradt, de abból is nagyon finom lett, legközelebb majd pulykából is megcsinálom. A recept bevált, csodás, jó ötlet Erlahtól, a két adagból az egyiket sertésszűzből készíteni. Köszönöm a receptet, bővül ezzel is az ünnepi repertoár. Mivel a Karácsony már múlik, de szilveszterre még ajánlani fogom, akinek nincs még ötlete.
Neked Boldog Új Évet kívánok: Margó

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2013-12-27 15:47

Köszönet az ajánlásért előre is!Majd próbáld ki pulykából is,mert azzal is fincsi.Békés,szerencsés Új Évet kívánok neked Margó,és családodnak is! :-))

dadimami
dadimami Sat, 2013-12-28 23:50

Kedves Iluska!
Feltétlen kipróbálom pulykából is. Mihamarabb elkészítem, mert ennek nagy volt a keletje. Aki kóstolta, annak ízlett és már a látvány is magáért beszél, kelleti magát. Gratulálok a sok-sok guszta kajához, és a hozzájuk tartozó szép fotókhoz. A bagettedhez máris kedvet kaptam, mielőbb igyekszem elkészíteni, csak most a pogácsafélék vannak műsoron, névnapi vendéglátás miatt és szilveszterkor is leginkább az járja. üdvözlettel: Margó

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2013-12-29 18:12

Köszönöm szépen,igyekszem mindig kedvcsinálót fotózni.Figyelmedbe ajánlom ezt a pogácsát,mert nagyon finom; Szezámos juhtúrós-túrós pogácsa. puszi :-))

Waldi
Waldi Fri, 2013-09-06 12:05

Kedves Iluska!

Elkészítettem a húst a recepted alapján, mit mondjak, isteni lett! Ami marad másnapra, az hidegen szeletelve még mutatós is! Előnye, hogy vendégvárás esetén előre összeállítható és gyönyörű feltálalva. Van egy pulykatorta receptem, évek óta készítem, de a családom a Tiédre szavazott, mostantól tehát úgy tűnik, ez lesz a kedvenc. Köszönöm és szívesen ajánlom másoknak is!

zsófikacsa
zsófikacsa Mon, 2013-08-05 18:36

A dolog úgy adódott, hogy elmentem a hipermarketbe heti nagybevásárlásra vasárnap este. És pechemre a csirkehús nagyobb kicsomagolásban elfogyott. Pici csomagokkal nagy család esetén meg nem kezdek.. Ezért el kezdtem nézni, hogy mit lehetne venni helyette. És mivel olyan országban élek, ahol az emberek a csirkén kívül gyakorlatilag más baromfit még elvétve is ritkán esznek, ezért meglepve vettem észre, hogy a mélyhütöpultnál volt hazai, azaz nem import pulykahús (egyébként természetesen meg lehet itt kapni mélyhütve a kacsahúst/libahúst is, leginkább dán/holland import formájában). No de ez nem ilyen "egzotikus" import áru volt, ezért lecsaptam rá. Aztán hazaérve elkezdtem utánanézni, hogy mit is érdemes másfél kiló pulykahúsból készíteni. És végülis ennél a receptnél kötöttem ki. Nem bántam meg :-) Tényleg igaz, ami a receptben le van írva, hogy nagyon finom, puha lesz a hús!
És legalább most már tudom, hogy létezik olyan, hogy svéd pulykából készült pulykahús, ami ráadásul nem is egész pulyka, hanem kissebb kicsomagolás. Úgyhogy elképzelhetö, hogy ilyen húst máskor is veszek. Feltéve ha megint lesz a hiperben (itt hentes, mint húsbolt egyáltalán nem létezik..)

61cxErlah
61cxErlah Wed, 2012-05-16 18:30

Kedves Iluska!
Nem vagyok már kezdő háziasszony.Mikor olvastam a receptet, egyből tudtam, hogy ebből csak finom étel lehet.Mivel a baromfihúst nem eszem meg, két adagot készítettem. Az egyik a leírtak alapján, pulyka mellből a családnak a másik pedig sertés szűzpecsenyéből készült.Mindkettő nagyon finom lett. Hétvégén vendégeim lesznek és őket is meglepem vele. Köszönöm a receptet.
Üdv:Erlah

sztun
sztun Wed, 2011-12-28 22:15

Iluska!
Megcsináltam és annyira finom lett!! Nagyon köszönöm a receptet, kezdő háziasszony vagyok, ez nagyon könnyű volt és a férjem odavolt érte! A vendégek is elkérték a receptet! :-)
Köszi!!
tunde

moncheri74
moncheri74 Wed, 2011-12-21 19:05

Szia!
Ebből az adagból egy vagy kettő őzgerinc formával lesz? Üdv

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2011-12-21 20:32

Szió!Ebből az adagból egy őzgerincformával lesz.Kellemes ünnepeket!!

levendula00
levendula00 Sun, 2011-08-07 17:23

Kedves Iluska!
Nagyon jól hangzik a recepted, biztos nagyon finom. :)
A pulykamellet nem szükséges előpirítani, vagy előpárolni?

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2011-08-08 10:15

Üdv levendula00!
Nem kell se előpirítani,sem megpárolni.Próbáld ki,és nagyon fog ízleni!!Pusz

805
pulykamell 80 dkg
bacon 20 dkg
sajt 15 dkg
tejföl 4 ek
tojás 2 db
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek