Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykamell sonka

Pulykamell sonka
Pulykamell sonka
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Marha nehéz jó minőségű pulykasonkát venni a boltban, úgyhogy kipróbáltam, milyen házilag elkészíteni, és szuperül sikerült! Az állagán érezni, hogy ez bizony 100% húsból van, és az íze is szuper!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőnek egy sóoldatot kell készítenünk, 8 százalékosat. Ez azt jelenti, hogy 1 liter vízhez 80 g sót kell adnunk, és jól feloldani benne. Annyi sóoldatra van szükség, hogy a pulykamellet pont ellepje, így ha nagyobb hússal dolgozunk, növelni kell a mennyiségeket.
  2. Ha a sóoldat megvan, beletesszük a húst, és 6 órán át állni hagyjuk benne.
  3. Ha letelt a fürdőidő, kivesszük a húst, és szárazra töröljük.
  4. A fűszereket megőröljük, és jó alaposan bedörzsöljük a húsba.
  5. Ezután fogunk egy nagy darab fóliát, és becsomagoljuk a húst úgy, hogy a két végén maradjon egy adag fólia, amit aztán meg tudunk fogni, és a húst magunk előtt görgetve jó szorosra formázni. A végeit befőttesgumival kössük be, nehogy szétnyíljon főzés közben.
  6. Egy edénybe annyi vizet öntünk, ami ellepi a sonkát, beletesszük, és közepes lángon, fedő alatt felforraljuk. Forrás után még 40 percet főzzük fedő nélkül, majd hagyjuk a vízben kihűlni. Csomagoljuk ki, a főzés közben kifolyó húslevet öntsük ki, és tegyük a sonkát a hűtőbe. Hidegen sokkal könnyebb lesz szeletelni!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 15 379
elküldve: 6
receptkönyvben: 211
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

egyéb elnevezések

pulykasonka házilag

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Herbie
Herbie Sun, 2018-05-27 15:05

Nagyon finom, az első próba után heti rendszerességgel készítem.

villers
villers Tue, 2018-02-13 00:58

Szia! A 6 óra állás hűtőben, vagy szobahőmérsékleten? Köszi

132
pulykamell 1 kg
80 g
víz 1 l
koriandermag 2 teáskanál
mustármag 1.5 teáskanál
borókabogyó 5 db
fehér bors 1 teáskanál
fokhagymapor 1.5 teáskanál
fűszerpaprika 1.5 ek