Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykanyakpörkölt

Pulykanyakpörkölt
Pulykanyakpörkölt
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdekes módon azt gondoltam, hogy rengeteg receptet fogok találni pulykanyakkal (sajnos nem így lett), viszont volt egy olyan megérzésem, hogy más is örülne egy jól bevált alaphoz, ez esetben pörkölthöz, ezért elkészítettem a saját ,,sárgarépás pörköltalapomat", amibe bele tudtam illeszteni a pulykanyakat. Elképesztő, hogy egy-egy kis plusz hozzávaló mennyit tud rajta változtatni, ezáltal kissé reform módon sikerült megalkotni ezt az egyszerűbb ételt. Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Pulykanyak előkészítése

  1. Tisztítsuk meg a nyakat.
  2. Daraboljuk fel.
  3. Főzzük elő 15-20 percet forrásban lévő, sós vízben, hogy a kellő zsiradék és egyéb ,,hab" le tudjon főni róla, ezáltal a pörköltünk nem lesz zavaros, illetve puhább és ízletesebb húsállagot kapunk.

Pörkölt elkészítése

  1. A hagymát, a fokhagymát, a TV-paprikát apró darabokra vágjuk, a sárgarépát karikákra.
  2. A paradicsomot ízlés szerint forró vízben 5-10 percet áztatjuk, így a ,,bőrét" le tudjuk húzni. (Én belefőztem, ezért csak apróbb darabokra vágtam össze.)
  3. Ízlés szerint feltesszük zsiradékon, olajon párolni a zöldségeket (én kókuszzsírt használtam). Egyszerre mindent együtt kezdünk főzni, nálam ez a bevált módszer.
  4. Mikor kissé megpuhultak a zöldségek, sózzuk, ekkor mehet bele a majoranna, petrezselyem, illetve a fűszerpaprika. (Aki szereti csípősen, az ízlés szerint tehet bele csípős gulyáskrémet is, nálam nagyon bevált, mert pikáns ízt kölcsönöz az ételnek.) Kevés vízzel felöntjük.
  5. 10-15 percet fedő alatt főzzük.
  6. Mikor a zöldségek megpuhultak, és összeértek az ízek az alaplével, beletehetjük az előfőzött pulykanyak-darabokat, majd éppen annyi vízzel öntjük fel, hogy háromnegyedig ellepje a nyakakat.
  7. Fedő alatt kb. 1-1,5 órát főzzük, fűszerezzük még, amennyiben szükségesnek érezzük.
  8. Köretként nálam savanyúság és párolt karfiol volt hozzá. Jó étvágyat kívánok!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 997
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gyuszi97

Mióta szakács: 2018.01.18.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt pulykanyakból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

324
pulykanyak 2 db
kókuszzsír 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
tv paprika 2 db
paradicsom 2 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 5 dl