Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykaragu 4. (gombás-fehérboros)

Pulykaragu 4. (gombás-fehérboros)
Pulykaragu 4. (gombás-fehérboros)
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és laktató egytálétel. Ha már végképp nincs elképzelésem az ebédet illetően, akkor ezekhez a gyors ragukhoz szoktam folyamodni.
1 adag 415 kcal.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rövid csőtésztát, petrezselymes burgonyát, nudlit vagy olasz burgonyagombócot (gnocchit) kínálhatunk hozzá. Frissen az igazi!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst leöblítjük, vékony csíkokra szeljük.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük, a hagymát finomra vágjuk. A paprika ereit a kívánt csípősség mértékében meghagyjuk vagy eltávolítjuk, felaprózzuk. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, és finomra vágjuk.
  3. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd evőkanálnyi felforrósított olajba dobjuk.
  4. Hozzáadjuk a hagymát és a zöldpaprikát. 1 percig pirítjuk, aztán beleforgatjuk a gombát, kissé megsózzuk, és élénk tűzön további 2 percig pirítjuk.
  5. Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék  olajat, beletesszük a húst, meghintjük sóval, borssal és rizsliszttel, majd folyamatosan keverve 2 percig pirítjuk. Aláöntjük a bort, 1 perc múlva lefedjük, és további 4-5 percig pároljuk.
  6. Hozzáadjuk a gombát, felöntjük a tejszínnel, éppen csak összeforraljuk.
  7. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a petrezselymet, és bazsalikommal díszítve azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 637
elküldve: 1
receptkönyvben: 172
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Anyika39

Mióta szakács: 2009.12.16.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fehérboros-tejszínes-gombás-bacon-ös pulykaragu

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anyika39
Anyika39 / anyika39 Sun, 2010-02-14 01:00

Orulok, hogy izlett! Mi is szeretjuk! Sok sikert a tovabbiakban! Koszonom a nevnapi udvozletet! Livia

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Sat, 2010-02-13 21:10

Na,ma elkészítettem,nagyon finom volt!Volt 1 cs. kész gnocchim,de kevésnek találtam,így petrezselymes krumplit is csináltam hozzá.A férjem a gnicchitól nem volt elájulva,kicsit nyögvenyelősnek találta,de krumplival ízlett neki is.Bátran ajánlom mindenkinek!Köszi a receptet Lívia,és utólag boldog névnapot!Üdv.:Éva

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Fri, 2010-02-05 16:53

Köszi a választ,Lívia!Hamarosan elkészítem és beszámolok,hogy milyen lett.Üdv.Éva

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Tue, 2010-02-02 16:02

Szia Anyika!
Ha nincs rizslisztem,mivel tudom helyettesíteni?Esetleg étkezési keményítővel?
Éva

499
pulykamell 600 g
csiperkegomba 250 g
vöröshagyma 1 közepes fej
hegyes erős paprika 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
kolozsvári szalonna 50 g
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rizsliszt 1 evőkanál
fehérbor 1 dl
főzőtejszín 2 dl
bazsalikom 0 ízlés szerint