Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykaragu 9. - zöldborsós-mustáros

Pulykaragu 9. - zöldborsós-mustáros
Pulykaragu 9. - zöldborsós-mustáros
88 perc / előkészület: 30 perc főzés: 8 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldborsót szerettem volna felhasználni, egy kissé más ízvilággal, amit a mustár, babér és a zellerzöldje adott meg. Jól sikerült.

hozzávalók / 6 adag

A pulykaraguhoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Finom bor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykahúst mossuk, csepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a kétféle zöldet finomra vágjuk.
  3. Egy tálba beletesszük a felaprított húst, a vöröshagymát, a fokhagymát, a kétféle zöldet aprítva, a babérlevelet, pirospaprikát, borsot, ételízesítőt, mustárt, és óvatosan átkeverjük az egészet, legvégül a zöldborsót, ezzel is átkeverjük.
  4. Beletesszük a sütőzacskóba, lezárjuk, beletesszük egy tepsibe, tetején 4-5 lyukat szúrunk.
  5. Előmelegített sütőbe téve, sütjük-pároljuk, ha kész, kikapcsoljuk a sütőt.
  6. Lobogó olajos, sós vízben a tésztát kifőzzük, leszűrjük, tálaljuk.
  7. A tésztát tálaljuk a zöldborsós-mustáros pulykahússal, és díszítjük paradicsommal, zöldpaprikával, tejfellel, mustárral,

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 689
elküldve: 0
receptkönyvben: 100
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zelleres-mustáros pulykahús, zöldborsós-zelleres-babéros pulykaragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

766
pulykahús 1 kg
zellerlevél 5 db
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 6 gerezd
babérlevél 4 db
négyszínű bors 1 kk
ételízesítő 3 ek
fűszerpaprika 4 teáskanál
mustár 4 ek
zöldborsó 40 dkg
spagetti tészta 75 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
paradicsom 3 közepes db
zöldpaprika 3 közepes db
petrezselyem 1 csokor
mustár 6 teáskanál
tejföl 3 ek