Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncs szelet Szabcsycake

Puncs szelet Szabcsycake
Puncs szelet Szabcsycake
120 perc / előkészület: 40 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerősöm puncstortát kért tőlem, mivel még sosem csináltam, így pár recept elolvasása után kreáltam egy sajátot, és elkészítettem először magunknak, hogy biztosan finom tortát süssek neki. Íme az én puncsos sütim :)

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Szirup

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Két vizes piskótát sütünk. Az egyiket 4 tojásból, 16 dkg cukorból, 16 dkg lisztből, 7 g sütőporból és 4 evőkanál vízből. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a vízzel fehéredésig keverjük. A lisztet és a sütőport egy külön tálba kimérjük, majd összedolgozzuk a sárgáját, a fehérjét és a lisztes keveréket. 180°C-on 40 percig sütjük egy 23x21 cm-es tepsiben. (Lehet tortaforma is.)
  2. A másik piskótát is így készítjük el a maradék alapanyagokból.
  3. Miután megsütöttük mind 2 piskótánkat, hagyjuk kihűlni, és a 3 tojásos piskótát feltépkedjük egy nagyobb tálba. Elkészítjük a szirupot.

Szirup

  1. A szirup hozzávalóiból először a lekvárt, cukrot, a narancs levét, a fél citrom levét és a rumot egy edénybe tesszük és kicsit felforraljuk (épphogy rotyogjon). Beleöntjük a fél csomag mazsolát a szirupba, és utána ráöntjük a piskótára. Összedolgozzuk vele.
  2. Ezután a vajat, a kakaóport és a kávét ugyanígy összefőzzük, és ráöntjük a rumos masszára. Összegyúrjuk kézzel, ha túl lágy, darált háztartási keksszel lehet keményíteni, ha túl száraz, egy pici tejet öntsünk hozzá.
  3. A másik piskótát kettévágjuk, megkenjük az alsót baracklekvárral, rápakoljuk a rumos kakaós masszát, elegyengetjük, a massza tetejét is megkenjük lekvárral, és rátesszük a másik lapot.

Máz

  1. A mázhoz egy kis tálba öntjük a 8 dkg porcukrot, 1 tasak puncs ízű pudingport, 2 evőkanál étolajat (lehet olívaolaj is) és 2-3 evőkanál forró vizet. Attól függ mennyire akarjuk folyósra vagy keményre a mázat. Kikeverjük, és szépen rákenjünk a sütemény tetejére. 2-3 órát állni hagyjuk. Jó sütizést kívánok hozzá!:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 21x23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 24 531
elküldve: 4
receptkönyvben: 103
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabcsycake

Mióta szakács: 2015.01.16.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

puncs-szelet, puncstorta, puncsos sütemény, puncskocka, rumos süti

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vokritom
vokritom Sun, 2015-03-01 10:42

Kedves Szabcsycake!

Szeretném megkérdezni, hogy valóban 1,5 dl rum kell a sütibe?

Köszönöm szépen! Zsuzsi

Szabcsycake
Szabcsycake / Szabcsycake Sun, 2015-03-01 18:53

Kedves Zsuzsi!

Ez ízlés függvénye is, én 1,5dl rummal értem el azt az ízhatást ami nekem tetszett... De lehet többet vagy éppen kevesebbet is belerakni :) ezek az adatok iránymutatóak, saját ízlésre lehet formálni a receptet :)

Derelye főszakács
Derelye főszakács Thu, 2015-02-12 21:30

Kedves Szabcsycake!
Óriási sikert aratott a sütid, pillanatok alatt elfogyott. Ezen a hétvégén újra elkészítem:)
Nagyon köszönöm a receptet!

Szabcsycake
Szabcsycake / Szabcsycake Tue, 2015-02-03 13:48

Kedves Derelye!
Nem kell összefőzni, tudom,hogy furcsának hangzik de így lesz jó az állaga, ha hidegen összekeverjük és rákenjük a süteményre :)

Derelye főszakács
Derelye főszakács Sun, 2015-02-01 17:39

Kedves Szabcsycake!
Nagyon tetszik ez a recepted, de lenne egy kérdésem: a máz alapanyagait nem kell összefőzni? Elég csak kikeverni? Válaszodat előre is köszönöm!

484
tojás 7 db
cukor 28 dkg
finomliszt 28 dkg
sütőpor 12 g
víz 7 ek
sárgabaracklekvár 12 dkg
narancslé 1 narancsból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
porcukor 12 dkg
sütő rum 1.5 dl
vaj 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
feketekávé 0.5 dl
mazsola 1 marék
porcukor 8 dkg
puncs pudingpor 1 tasak
napraforgó olaj 2 ek
víz 2 ek