Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncsfánk

Puncsfánk
Puncsfánk
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A töltelék elég édes, akik kevésbé édesen szeretik készíthetik a szirupot 10 dkg cukor helyett 8 dkg-al. Mi a rumot nem szeretjük, ezért a tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítettem.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 tojásfehérjéből a 8 dkg cukorral kemény habot verünk. A mixert visszakapcsoljuk 1- es fokozatra, egyenként belekavarjuk a 4 tojássárgáját és a 2 ek olajat, majd óvatosan a lisztet is. Előmelegített sütőben megsütjük.
  2. Amíg sül a tészta, a vízből és a cukorból szirupot főzünk, beletesszük a darált diót, és elkavarjuk. Levesszük a lángról és kihűtjük.
  3. Amikor a tészta megsült kör, vagy virág alakú szaggatóval kiszúrjuk. A  maradék darabkákat langyos sütőben megszárítjuk (20 perc), hogy morzsolható legyen.
  4. Mikor kész van, rámorzsoljuk a diós masszára, hozzáadjuk a lekvárt, a rumot és elkavarjuk, ha szükséges még hűtjük, hogy formázható legyen. Kis kanállal a töltelékből halmokat rakunk a piskótavirágok közepére, nedves kézzel kissé megformázzuk, és a felolvasztott tortabevonóval díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26x37 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 684
elküldve: 0
receptkönyvben: 163
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos sütik, lekváros-rumos fánk, minifánk, virág formájú sütemények

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-10-07 12:51

De jó, hogy belekíváncsiskodtam az erdélyi heti menübe. Most úgy érzem magam, mint Pavlov kutyája:))) Annyit árulj el Piroskám, hogy ez vékony piskóta tészta? Csak hogy tudjam kb. mekkora tepsibe süssem. Köszönöm és puszim:) Gabi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-10-07 18:30

Gabikám, megsült állapotban 8-10 mm magas. Úgy emlékszem, hogy a 26x37 cm -es tepsimben sütöttem. Most beakartam írni, de az új rendszerrel újra ki kéne tölteni az összes rubrikát, különben, nem engedi el a rendszer. Puszi:) Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-10-07 19:34

Köszönöm Piroskám! Ahogy elkészítem, jelenteni fogok:) Az új rendszer + én nem leszünk barátok ennek örömére szelektíven teszek fel receptet. Hát ez van. Szép estét, puszim:) G

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2013-10-08 07:13

Volt olyan receptem, hogy csak a praktikákhoz tudtam feltenni, mert nem szerepelt a listán. (A homoktövis jégkockám). Szép napot, puszi:) Piroska

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-01-16 18:08

Kedves Piroskám !
Hál Istennek mindig valami finomsággal lepsz meg minket.
Nagyon mutatós ez a süti is, elmentve !
Gratulálok és köszönöm. Puszi: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-01-17 11:42

Kedves Piroskám !
Lesz egy nagy disznó vágásunk a hét végén, ha azt túlélem,
biztosan el fogom készíteni ! Ez csak jó lehet ! Puszi: Anci

448
tojás 4 db
cukor 8 dkg
finomliszt 7 dkg
napraforgó olaj 2 ek
cukor 10 dkg
víz 50 ml
dió 10 dkg
sárgabaracklekvár 2 ek
rumaroma 2 csepp
tortabevonó 10 dkg