Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncskrémes intelligens krémes csokitetővel

Puncskrémes intelligens krémes csokitetővel
Puncskrémes intelligens krémes csokitetővel
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az intelligens krémest eddig csak a hagyományos módon készítettem, és ma úgy gondoltam, feldobom ezt a sütit egy kicsit. Sikerült, nagyon finom sütit sikerült készíteni.

hozzávalók / 6 adag

Intelligens krémes

Puncskrém

Teteje

ajánlat

Mindenkinek, aki szeret az újításokat.

Szólj hozzá!

elkészítés

Intelligens krémes

  1. A tojássárgát a cukorral, vajjal elkeverjük, hozzáadjuk folyamatosan a tejet és a lisztet.
  2. A fehérjét felverjük, és fakanállal hozzáadjuk a sárga masszához.
  3. Sütés zsírozott, lisztezett tepsiben hideg sütőbe téve, a legalacsonyabb fokozaton, (takarékon) 60-70 percig sütjük. Akinek nagyon éget a sütője, és először készíti jobb, ha kb. félidőben fóliával letakarja.
  4. Ha szépen megpirult a teteje kész van, és hagyjuk kihűlni.

Puncskrém

  1. A pudingokat a tejben keményre főzzük, hagyjuk kihűlni.
  2. A vajat a porcukorral kikeverjük, és a már kihűlt pudinghoz keverjük.
  3. Rákenjük a már hideg intelligens krémesre.

Teteje

  1. Az étcsokit gőz felett a vajjal megolvasztjuk, és ráöntjük a puncskrém tetejére. Hűtőbe tesszük dermedésig. Jó étvágyat kívánok!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 230
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Erzsi

Mióta szakács: 2013.08.16.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

puncskrémes sütemény, csokimázas puncsos krémes, puncsos krémes csokimázzal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lakos Istvánné
Erzsi / Lakos Istvánné Tue, 2015-03-24 12:06

Szia kedves aantee/aanteee
Tanácsot annyit tudok hozzá adni, hogy én teljes takarékon sütöm ezt a sütit-még régi fajta gáztűzhelyem van. A tetejét esetleg fóliával le lehet takarni, hogy az ne égjen meg. A te sütőd erősebben süt nyilván és azért folyós a belseje.
Próbáld a legalacsonyabb fokozaton sütni jónak kell lennie. A sütést hideg sütőben kezdem el még azt tudom hozzátenni nem melegítem elő.
Üdvözöllek: Erzsi

aantee
aantee / aantee Mon, 2015-03-23 18:01

Le kell szögeznem, hogy nagyon finom süti ez. :) Főleg, aki szereti az ilyen jellegűeket (mint a mi családunk)... De: féltem, hogy nem fog átsülni, úgyhogy csak 5 tojásból csináltam és így is elég magas lett a kész süti, azonban átsülnie még így sem sikerült, pedig 70 percig bent volt (aztán persze kihűtöttem, hűtőbe tettem egy éjszakára és úgy kóstoltuk. A szélét gyönyörűen lehet szeletelni, de a közepe szétfolyt. Sebaj, kikanalaztuk! :) De ha van tanácsod, h hogyan lehetne tökéletesre sütni, megköszönném.

1226
tojás 8 db
tej 1 l
finomliszt 10 evőkanál
vaníliás cukor 8 csomag
vaj 12 dkg
cukor 30 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
puncs pudingpor 2 tasak
tej 6 dl
vaj 15 dkg
porcukor 10 dkg
cukor 5 dkg
étcsokoládé 15 dkg
napraforgó olaj 3 ek