Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncskrémes kevert süti

Puncskrémes kevert süti
Puncskrémes kevert süti
53 perc / előkészület: 25 perc főzés: 8 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alaptészta egy régi jól bevált recept, ami még tortához is jó. A napokban készítettem méteres kalácsot, és nagyon ízlett mindenkinek a puncsos krém, így most ezt tettem a tetejére.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Nagyon fini süti, és még kezdők is bátran bevállalhatják :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tojásokat, olajat, mézet, cukrot nagyobb tálban habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, amit robotgéppel simára keverünk.
  3. Tepsibe simítjuk, amit előre kibélelünk sütőpapírral, sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Közben elkészítjük a krémet: Készítünk egy viszonylag sűrű pudingot. Langyosra hűtjük, majd habosra keverjük a vajjal. Közben hozzáadjuk a mézet és a rumaromát.
  5. A megsült és kissé kihűtött tésztát kiborítjuk. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt róla, és a krémet egyenletesen rákenjük.
  6. Elkészítjük a csokitetőt: egy kis lábosba a rumaroma kivételével mindent belerakunk, és kis lángon állandó keverés mellett felfőzzük, amíg teljesen csomómentes nem lesz (ha szükséges, még tehetünk hozzá kis tejet).
  7. A végén hozzáadjuk a rumot és a krém tetejére öntjük.

 


  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23x26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 000
elküldve: 32
receptkönyvben: 729
elkészítve: 20/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos kevert sütemény, puncsos kevert süti

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wexi
Wexi Mon, 2015-12-28 09:55

Helló! Nagyon finomnak ígérkezik! :) Mekkora tepsibe sütötted? Köszi

Wexi
Wexi Mon, 2015-12-28 09:56

Közben lejjebb tekertem és látom, hogy fel van tüntetve. :)

páró gyuláné
páró gyuláné Mon, 2012-01-09 21:03

Ez nagyon finom lett,én 3 cs pudingot főztem meg, máskor is igy csinálom!nagyon finom !mentettem a receptfüzetbe!köszönöm a receptet!

szuszi
Jolán / szuszi Tue, 2012-01-10 08:53

Jó kis krém lehetett a sütin....Örülök, hogy ízlett :-)
üdv Jolán

szuszi
Jolán / szuszi Mon, 2012-01-09 17:06

Remélem ízleni fog....:-) Fontos, hogy a kikevert tészta ne legyen sűrű, ha kell tegyél még bele tejet!

nettunderke
nettunderke Thu, 2011-12-29 14:35

Koszi a jo tanacsot. Hamarossan elkeszitem ujra; mert mar egy falat nincs belole pedig most csak harman voltunk ra.

nettunderke
nettunderke Wed, 2011-12-28 18:53

ma megsutottem. sajna nem lett olyan vastag benne a krem; es talan nem artott volna ha egy kicsit surubbre fozom a pudingot; de az ize mindenert karpotol. Nagyon finom lett. Maskor is elfogom kesziteni. Koszonjuk a receptet.

szuszi
Jolán / szuszi Thu, 2011-12-29 11:48

Szió Nettündérke !
Igen...azt írtam is, hogy kicsit sűrűbbre kell főzni a pudingot. De lehet ám, hogy ha hidegre teszed jobban megdermed a krém. Készítheted 3 pudiggal is , de lehet kicsit "csalni" is (én szoktam) hogy amikor a pudingot kikeverem tejjel, hozzáteszek 1-2 ek étkezési keményítőt - így több tejet tehetek hozzá és több lesz a krémem is :-)
Örülök, hogy ízlett :-)

üdv Jolán

szuszi
Jolán / szuszi Wed, 2011-12-28 08:49

Köszi druszám :-) Ez csak egy rém egyszerű sütike, ami egyszerűségéhez mérten fincsi :-)

950
finomliszt 28 dkg
cukor 23 dkg
méz 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
napraforgó olaj 1 dl
tojás 4 db
sütőpor 1 csomag
puncs pudingpor 2 tasak
tej 8 dl
cukor 1 ek
méz 4 ek
vaj 10 dkg
rumaroma 10 ml
étcsokoládé 10 dkg
vaj 2 dkg
tej 0.5 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek
rumaroma 2.5 ml
fahéj 1 kávéskanál