Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncskrémes pudingkocka

Puncskrémes pudingkocka
Puncskrémes pudingkocka
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A süti már néhány órás pihentetés után is fogyasztható, de tészta keménysége miatt érdemes minimum fél napot pihentetni, hogy az ízek összeérjenek, és a tészta is omlósabbá váljon.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és "tepsi méretűre" igazítjuk, majd előmelegített sütőben két lapot sütünk belőle.
  3. A tejből, a cukorból és a pudingporból elkészítjök a pudingot, majd a még forró krémbe belekeverjük a rumaromát , a mazsolát és a margarint.
  4. Egy magasabb falú tepsibe fektetjük az eggyik tésztalapot, majd ráöntjük a puncsos krémet, és a másik tésztalappal befedjük.
  5. Fél napot hűtőben pihentetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 383
elküldve: 2
receptkönyvben: 164
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Singa

Mióta szakács: 2011.10.08.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

a mesealmás tésztája és a puncsos krém házassága, puncsos sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bencze Zsófia
Singa / Bencze Zsófia Sat, 2011-11-05 19:41

Én még melegen öntöttem rá és úgy raktam rá a másik lapot, de szerintem hideg krémmel is működik.
Sok sikert és ne add fel... :)

anemeli
anemeli Sat, 2011-11-05 14:31

Szia!
Véletlenül írtam a vajat én is margarinnal csináltam. Mindegy azért köszi a választ. Még egy kérdésem lenne ki kell hogy hűljön a krém és csak akkor töltöd meg a lapokat?
Köszi

Bencze Zsófia
Singa / Bencze Zsófia Fri, 2011-11-04 21:49

Én margarinnal csináltam, te viszont vajjal, az nem jó. Amikor kihűl a puding a margarin is megdermed. Valószínűleg a vaj másképp reagál. Remélem legközelebb már sikerülni fog :):)

anemeli
anemeli Thu, 2011-11-03 20:21

Szia!
Megsütöttem a sütit nem lett volna rossz de a pudingos krémet úgy csináltam mint ahogy leírtad a még forró krémbe belekevertem a vajat, a mazsoládt és rumaromát. Ezért folyós maradt a krém még msánap is. Ahogy szeltem a sütit ugy folyt ki belőle a krém. Végülis finom volt elfogyott így is. De nem ugy gondoltad véletlenül, hogy a kihült pudingba kevered bele a margarint és úgy töltöd meg a lapokat?
Köszi előre is a válaszodat!
Üdv: anemeli

1418
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
cukor 30 dkg
sütőpor 2 kk
vaníliás cukor 3 csomag
tejföl 150 g
tojás 1 db
puncs pudingpor 2 csomag
mazsola 50 g
rumaroma 10 ml
tej 1 l
margarin 20 dkg
cukor 20 dkg