Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncskrémes rolád

Puncskrémes rolád
Puncskrémes rolád
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még tavaly készítettem anyukámnak!

hozzávalók / 10 adag

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótalaphoz

  1. A tojásfehérjéket 12 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól összekeverjük, végül a fehérjehabot is belekeverjük.
  3. 2 lapot sütünk belőle, 35×40 cm-es papírral bélelt tepsiben, 170 fokon kb, laponként 15 perc alatt.

Krémhez

  1. A pudingport a tejben a cukorral megfőzzük, majd ha kihűlt, kikeverjük. Hozzáadjuk a kihabosított margarint.
  2. A kihűlt lapokat megkenjük, feltekerjük, és kívül is megkenjük krémmel. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, könnyebb lesz szeletelni.

Díszítéshez

  1. Szeletelés után tetszés szerint díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35×40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 022
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

puncs pudingos rolád, puncsos piskótarolád, puncskrémes tekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

604
tojás 6 db
cukor 30 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 2 dl
finomliszt 36 dkg
sütőpor 10 g
puncs pudingpor 1 tasak
tej 4.5 dl
cukor 15 dkg
margarin 20 dkg
színes cukorka 3 ek