Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncskrémtorta

Puncskrémtorta
Puncskrémtorta
55 perc / előkészület: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párommal 6 hónaposak lettünk, és arra az alkalomra készítettem puncstortát úgy, hogy sütöttem egy szimpla tortaformában piskótát, és a közepéből kivágtam egy szív alakú formát. Bár van szív alakú tepsim, a mérete túl nagynak bizonyult az alkalomhoz=). A maradék piskótát sem akartam, hogy kárbavesszen, ezért készült belőle a süti.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

ajánlat

Megjegyzés:
A barackízt vékonyan kenjük a piskótára, különben túl intenzív lesz az íze.
Ha hűtőben tároljuk, fogyasztás előtt ajánlatos 1 órával előbb kivenni, hogy a krém lágy legyen. Úgy sokkal sokkal finomabb.=)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát rumba áztatjuk.
  2. A tojásokat a porcukorral robotgéppel 20 percig keverjük.
  3. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
  4. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a sárgakrémet a következő módon: 4 ek lisztet  4 dl tejjel sűrű krémmé főzzük, majd belekeverjük a 20 dkg porcukrot (elolvad), és hagyjuk kihűlni.
  5. A vajat robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sárgakrémet és a mazsolát.
  6. A piskótát kettévágjuk, és megkenjük barackízzel, majd a még meleg krémmel a piskóta másik részét is megkenjük barackízzel, majd ráhelyezzük a másik részére.
  7. 2 ek lisztből 2 dl tejből szintén sűrű krémet főzünk az előbbi módon, és belekeverjük a 10 dkg porcukrot. Ha kihűlt, ezzel kenjük be a torta külsejét, és 1 órát hagyjuk pihenni.
  8. A habtejszínből és porcukorból elkészítjük a tejszínhabot, és ezzel díszítjük (+ esetleg csokidarát szórhatunk rá).
  9. Ha nem vonjuk be a torta külsejét krémmel, akkor bevonhatjuk csokimázzal is (vízgőz felett megolvasztjuk a tortabevonót a vajjal, majd ezzel vonjuk be) vagy cukormázzal is bevonhatjuk (eredeti recept így van), ami lehet bolti és saját készítésű is.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 447
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

zsepibaba

Mióta szakács: 2010.07.31.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

főzött krémes torta, sárgakrémes torta, vaníliás-mazsolás-rumos torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsepibaba
zsepibaba / zsepibaba Tue, 2010-09-07 22:37

=) Egyezik.Sárga krémmel van megtöltve csak egy kerek tortaformában sült.Amiből egy másik tortához kivágtam a közepéből egy szívalakot.Ezért is ilyen formájúak a sütiszeletek.A belsejét nem akartam bekenni ugyanazzal a krémmel ezért ott olvasztott csokival kentem be.
Ajánlom mindenkinek.Nagyon finom szerintem!=)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-09-07 14:10

A recept alapjan nagyon finomnak tunik a suti, de a kep es a sutinev biztos egyezik a recepttel? A recept alapjan egy " sarga kremmel " toltott piskota rajzolodik ki elottem. A kep pedig valamilyen sotetebb resszel toltott finomsagot abrazol.Nagyon szeretem a puncsos dolgokat , de ugy erzem itt valami nem stimmel :(

1824
tojás 6 db
porcukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 6 evőkanál
tej 6 dl
porcukor 30 dkg
vaj 20 dkg
rum 1.5 dl
mazsola 1 marék
sárgabaracklekvár 10 dkg
tortabevonó 10 dkg
vaj 7 dkg
habtejszín 4 dl
porcukor 4 ek
csokoládédara 2 ek