Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncsos-csokoládés emeletes torta

Puncsos-csokoládés emeletes torta
Puncsos-csokoládés emeletes torta
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom 21. születésnapjára készítettem. Nővérem is csak ámult, mikor meglátta...lánykám egyből hozta a telefonját,és megörökítette....Az íze, magáért beszél, ez az igazi csokoládékrém, ami kívül-belül megtölti a tortát, a felső rész puncs töltelékkel töltött, kívülre vajas pudingos díszítés került. Szerintem jó lett a végeredmény, és bárki nekiláthat, mert nem bánja meg!!

hozzávalók / 12 adag

Alsó lap

Felső lap

Csokoládés krém

Puncsos töltelék

ajánlat

Ha finom csokikrémet és finom tortát szeretnétek készíteni, ne sajnáljatok ki belőle semmit, mert így lesz isteni az íze!!! Nem olcsó, de mennyi lenne cukrászdából rendelve??!!??

Szólj hozzá!

elkészítés

Alsó lap

  1. Elfelezzük az alapanyagokat és 2 lapot sütünk belőlük. A piskótához a 4 tojássárgáját, 25 dkg cukrot, 1 dl olajat, 1 dl meleg vizet összekeverjük. A 27 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 0,5 kávéskanál szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  2. Sütőpapíros, 34x24 cm-es tepsibe öntjük a masszát. 200 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.

Felső lap

  1. Az első 4 anyagot összekeverjük, majd a többi 3 alapanyagot is hozzávegyítjük, és simává dolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 27 cmx20 cm-es kisebb tepsibe öntjük, és 200 C fokon megsütjük. Ha teljesen kihűlt, lapjában kettévágjuk.
  3. Visszatesszük a tepsibe amelyben sült. A kettévágott lap egyik felére a kihűlt puncsos tölteléket ráhalmozzuk, befedjük a másik felével, és lenyomatjuk nehezékkel pár órára.

Csokoládés krém

  1. Egy edényben, melyre később a csokis krémet is rátehetjük vizet forralunk. A tojásokat beleütjük egy tálba, és a cukorral kézi habverővel elkeverjük. Ha forr a víz, a tojásos cukrot ráhelyezzük, és kb. 7 percig gőzöljük. (Ha belenyúlunk és a kezünket csípi, akkor lejjebb kell venni a hőt,mert ikrásodni fog.)
  2. A gázt mérsékeljük. Beletördeljük a csokikat, és kevergetjük. Mikor elolvadt, beleszitáljuk a kakaóport. Besűrítjük, majd kihűtjük.
  3. A kétféle vajat már hamarabb vegyük ki a hűtőből. Keverjük össze a porcukorral. Majd kis adagokban adjuk hozzá a kihűlt csokoládét. Gépi mixerrel könnyebb. Ezzel lesz díszítve a külseje is.

Puncsos töltelék

  1. Megsütjük a lapot. Mindegy mekkora tepsiben. A 3 tojást, a cukrot, vizet, olajat elkeverjük. Majd a sütőporos-szódabikarbónás lisztet hozzáöntjük. Belecsepegtetjük az ételszínezéket is. A tojás felvert habját óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk. Megsütjük 200 C-fokon.
  2. A 3 dl vízből és a 25 dkg cukorból szirupot főzünk. Lehűtjük. A darált diót, lekvárt, rumot, színezéket hozzákeverjük a darabokra tépkedett piskótához. Leöntjük a sziruppal, hogy jó szaftos legyen.
  3. Megfőzzük a puncs pudingport, ha kihűlt, simára keverjük a vajjal, pár csepp ételfestékkel megszínezzük.

Összeállítás

  1. Az alsó emelet alsó lapját megkenjük a csokoládékrém több, mint a felével. Ráhelyezzük a másik lapot. Kimérjük, kb. hol lesz a felső emelet (mert azt a részt nem kell bekenni). A többit lekenjük a csokoládékrémmel.
  2. Ha nagynak gondoljuk a felső lenyomatott részt, méretre vágjuk, és ráhelyezzük a nagyobb lapra. Díszítjük a puncsos vajas krémmel tetszés szerint. Az alsó tortát is kedvünkre díszíthetjük a maradék krémmel. Rejtsük el hideg, hűvös helyre felvágásig. Majd fogadjuk a dicsérő szavakat, és szeleteljük fel. Jó étvágyat!!!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 314
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
717 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Csokoládétorta puncsos felső résszel, Születésnapi emeletes torta, Emeletes torta,

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsókám
Zsókám Tue, 2014-12-16 16:37

Hát,ez egy nagyon szép kinézetű torta,cukrászdában simán megállná helyét!!Gratulálok!!

1779
tojás 8 db
cukor 50 dkg
napraforgó olaj 2 dl
víz 2 dl
finomliszt 54 dkg
sütőpor 2 csomag
szódabikarbóna 1 kávéskanál
tojás 4 db
cukor 25 dkg
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
finomliszt 27 dkg
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
tojás 7 db
cukor 25 dkg
csokoládé 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
teavaj 25 dkg
margarin 15 dkg
porcukor 15 dkg
tojás 3 db
cukor 15 dkg
napraforgó olaj 0.75 dl
ételfesték 4 csepp
víz 0.75 dl
finomliszt 19 dkg
sütőpor 0.75 csomag
szódabikarbóna 1 csipet
víz 3 dl
cukor 25 dkg
dió 10 dkg
sárgabaracklekvár 6 ek
rum 0.5 dl
ételfesték 6 csepp
puncs pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
tej 3 dl
vaj 20 dkg
ételfesték 4 csepp