Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncsos fánk

Puncsos fánk
Puncsos fánk
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fánk íze előidézi a téli vásárokban kínált puncs ízét. 

hozzávalók / 8 adag

tészta

tálalás

Sütőzsiradék

Minden fázishoz

ajánlat

Fahéjas-szegfűszeges forralt borral, citromos-mézes teával ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 egész tojást és a 3 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, 2 vaníliás cukorral, rummal, teával, narancs és citromlével, narancs és citrom héjával (minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie).
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, langyos tejben felfuttatott élesztőt, tejfölt, és a tojáskeveréket. Elkezdjük összekeverni, és közben hozzáadagoljuk az olvasztott vajat. Addig dagasztunk, míg finom, lágy tésztát kapunk.
  3. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztjük 45 percet.
  4. Majd lisztezett sodródeszkára kitesszük a tésztát, és összegyúrjuk, kisodorjuk 1 cm vastagságúra. Fánk szaggatóval kiszaggatjuk, a közepére mélyedést nyomkodunk.
  5. Hagyjuk még pihenni 10 percet, és mélyedéssel lefelé fordítva sütjük, fedővel letakarva. kb. 1-1,5 perc után megfordítjuk, és fedő nélkül készre sütjük.
  6. Konyhai törlőpapíron hagyjuk leitatjuk a zsírt a fánkokról, majd langyosan tálra rakjuk, megszórjuk vaníliás cukorral elkevert porcukorral, és lekvárral a közepére halmozzuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 185
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rumos fánk, rumos teás fánk, fűszeres fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1210
tojássárgája 3 db
tojás 2 db
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
rum 2 dl
tea 1 dl
narancslé 1 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 1 kg
1 csipet
tej 1 dl
friss élesztő 80 g
tejföl 180 ml
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
sárgabaracklekvár 800 g