Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncsos-habos szelet

Puncsos-habos szelet
Puncsos-habos szelet
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs története, benéztem a kamrába és a hűtőbe, és ez az ötlet jött a hozzávalókból.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Bármilyen más puding.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól kikeverjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  2. Előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A pudingot felfőzzük a tejjel, és teljesen kihűtjük.
  4. Addig a margarint a porcukorral habosra verjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és ezzel is jól kikeverjük.
  5. A krémet a kihűlt tésztára kenjük.
  6. A tetejére felverjük a tejszínhabot, és beborítjuk vele a sütit.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x28 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 147
elküldve: 3
receptkönyvben: 229
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pudingos szelet, tejszínhabos szelet, puncskocka

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petrezselyem
petrezselyem Sat, 2012-04-21 14:52

Kedves Jucci!
Megcsináltam a sütit,és valami isteni lett!A gyerkőceim odáig voltak érte.Annyit változtattam rajta,hogy 2 pudingporból csináltam a krémet,nem 1-ből.Nekem nagyobb a tepsim egy kicsit és féltem,hogy így vékony lesz rajta a krém.Nagyon szuper lett,örülök,hogy megosztottad velünk ezt a receptet.Legközelebb ha sütöm,megpróbálom majd más ízű pudinggal is.
Üdv.:petrezselyem

Jucci
Jucci / Jucci Sat, 2012-04-21 19:29

Kedves Petrezselyem!
Örülök,hogy sikere volt a sütinek.
Szerintem az egyszerűségében van a nagyszerűsége!
Én legközelebb eperpudinggal fogom készíteni a krémet,és arra teszek egy kis epret,és rá a tejszínhab! :-)
Üdv.:Jucci

Jucci
Jucci / Jucci Sat, 2012-04-07 18:13

Jogos a kérdés,kihagytam.
Nekem 24x28-as tepsim van abba sütöttem.
Üdv.:Jucci

1548
tojás 4 db
cukor 20 dkg
finomliszt 20 dkg
napraforgó olaj 1 dl
sütőpor 1 csomag
tej 1 dl
tej 3 dl
puncs pudingpor 1 tasak
margarin 20 dkg
porcukor 15 dkg
habtejszín 4 dl
színes cukorka 1 ek