Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncsos kocka

Puncsos kocka
Puncsos kocka
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erről a sütiről nem lehet milyen storyt írni, csak el kell készíteni :)

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Töltelékhez:

Mázhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához:

  1. Összegyúrjuk a tésztához a lisztet sütőporral, cukorral, tojássárgájával, tejföllel és a margarinnal.
  2. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  3. Még langyosan 3 lapot vágunk belőle.

Töltelékhez:

  1. Egy tortalapot összetörünk, és beáztatjuk a rumba.
  2. Vízből és a cukorból szirupot főzünk.
  3. Hozzákeverjük a darált diót, vaníliás cukrot, lekvárt, kakaóport és a rumba áztatott tésztalapot.
  4. Megkenjük vele az egyik tésztalapot, és befedjük egy másikkal.

Mázhoz:

  1. Kikeverjük a cukrot, pudingporral, vízzel és az olajjal, megkenjük a sütemény tetejét vele.
  2. Pár órát állni hagyjuk, hogy megdermedjen a máz, majd szeleteljük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 841
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

puncstorta, puncsos süti, puncskocka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1829
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 20 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 2 ek
margarin 25 dkg
dió 10 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
rum 0.5 dl
víz 1 dl
sárgabaracklekvár 4 ek
cukor 20 dkg
puncs pudingpor 1 tasak
napraforgó olaj 2 ek
víz 4 ek