Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncsos meggyleves

Puncsos meggyleves
Puncsos meggyleves
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A meleg nyári napokon nincs is jobb egy jól lehűtött, savanykás gyümölcslevesnél. Ebben az évszakban én is gyakran készítem, érdemes kipróbálni ezt a változatot is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb fazékba feltesszük főzni a vízzel felöntött meggyet, közben hozzáadjuk a kétféle cukrot, a fahéjat, szegfűszeget, majd puhára főzzük a gyümölcsöt.
  2. A tejszínt simára keverjük a pudingporral, hozzákeverünk egy merőkanálnyit a forró levesből, hőkiegyenlítést végzünk.
  3. Ezután a forró a leveshez adjuk, elkeverjük benne, és újra felforraljuk, majd elzárjuk alatta a hőt.
  4. A tűzről levéve mehet bele a rumaroma és a citromkarika. Jól behűtve tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 821
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

267
meggy 30 dkg
habtejszín 2 dl
víz 7 dl
rumaroma 10 ml
puncs pudingpor 20 g
cukor 3 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéjrúd 0 ízlés szerint
szegfűszeg 2 db
citrom 10 g