Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncsos mézes

Puncsos mézes
Puncsos mézes
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik weboldalon találtam rá erre a sütireceptre, és nagyon megtetszett, de egy kicsit másképpen készítettem el, a saját szájízemre.

hozzávalók / 4 adag

  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 2 ek méz
  • 2 ek tej
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 kk szalalkáli

A krémhez:

A piskóta mártogatásához:

Mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek málnalé vagy piros színezék
  • 1 tk citromlé
  • 2 ek olvasztott vaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet egy dagasztótálba tesszük, és belekeverjük a hozzávalókat, majd a legvégén a tejet.
  2. Géppel összedolgozzuk, és 20 percre a hűtőbe tesszük.
  3. Ezután kétfelé vágjuk, 20x30 cm-es darabba kinyújtjuk, és sütjük egy sütőlapon 180 fokon 10 perc alatt.
  4. A krémet elkészítjük, míg hűl a tészta.
  5. A tejet a pudinggal sűrűre főzzük a fele cukorral, a másik felét a vajjal habosra keverjük, és ha a puding kihűlt, a két elegyet összekeverjük krémes állagúvá, a rummal együtt.
  6. A tésztára kenjük a fele krémet, és a babapiskótákat egyenként mártogatjuk a kávé-rum keverékébe, és sorba rakjuk a krémre. Pont kijön.
  7. A tetejére a krém másik felét kenjük, majd ráhelyezzük a második tésztát.
  8. Lenyomatjuk, és hűtőbe tesszük, amíg a mázat kikeverjük.
  9. A cukrot a színezékkel és a citromlével jól összekeverjük, és végül hozzáadjuk az olvasztott vajat.
  10. Elővesszük a hűtőből a sütit, és ráöntjük a mázat, majd kenőkéssel eligazítjuk. Hamar megköt, ezért gyorsan kell dolgozni vele.
  11. Hűtőben tartjuk tálalásig, 2 óra múlva fogyasztható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 353
elküldve: 13
receptkönyvben: 254
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

puncs szelet, puncs kocka, babapiskótás-rumos puncs szelet

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gyurmatorta
gyurmatorta Tue, 2017-04-25 14:40

Húsvétra elkészítettem, igazán finom lett! Nekem másnapra értek össze az ízek és állt össze a sütemény. 3 ek. színezéket használtam hozzá, de az túl pirosra színezte a tetjét, nem lett ilyen szép pink nekem sem, de ami a lényeg, hogy nagyon ízlett mindenkinek! Köszönöm a receptet, szerintem gyakran el fogom készíteni! :)

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Thu, 2013-05-23 14:42

Kedves Era72! A helyzet az, hogy málnapiros Maxcolor ételfestéket használtam,amit minden szuper,és hipermarketben megtalálsz,de még a Metro-ban is van, kis üvegekben kapható.Dr Oetkertől is van piros színező,az is nagyon szuper.De ha extrát szeretnél,vegyél kékáfonyát a Tescoban,vagy Lidl,Aldiban,ami éppen a közeledben van,és főzzél belőle lekvárt kevés cukorral,és már a leve gyönyörűen megszínezi azt amit csak szeretnél természetes módon.Erre a málna is jó,de az áfonyától lessz tökéletesebb.Én ezzel is színezek a legtöbbet.Remélem tudtam segíteni,és sok sikert a konyhában!Üdv:Zsuzsa.

Era72
Era72 Thu, 2013-05-23 13:41

Megsütöttem hétvégén ezt a csodát, a családom és a barátaink nagy örömére! Egy tanácsot szeretnék kérni. Nekem a piros ételszínezéktől nem lett ilyen szép rózsaszín a teteje. Már kerestem azóta ilyen színű festéket, de nem találtam. Nincs valami ötleted, hogy legközelebb nekem is ilyen guszta pink legyen? Egyébként az ízén ez semmit nem rontott! Isteni!