Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncsos szívtorta gyerekeknek - Puncstorta 7.

Puncsos szívtorta gyerekeknek - Puncstorta 7.
Puncsos szívtorta gyerekeknek - Puncstorta 7.
44 perc / előkészület: 20 perc főzés: 4 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nővérem kislányának 3. születésnapjára készítettük közösen. Igazi "csajos" torta, kislányoknak ideális. Nagyon hamar elkészül, igazán nem nagy kihívás.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A sütéshez és díszítéshez

ajánlat

A krémbe lehet puncsaromát is tenni, én nem szeretem annyira az intenzív ízeket, így nem szoktam használni.
Házi tojásból az igazi a tészta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez a pudingot előre megfőzzük, de kevesebb tejet, csak 4 dl-t teszünk bele, és jó sűrűre főzzük. Hagyjuk alaposan kihűlni!
  2. Addig a tésztához a tojásokat különválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy a habverés felénél hozzáadjuk az 5 ek cukrot, valamint belecsorgatjuk a fél citrom levét, és belereszeljük a héját.
  3. A sárgáját az egy csomag vaníliás cukorral kikeverjük.
  4. A lisztet a sütőporral elkeverjük.
  5. Mikor kemény a habunk, hozzákeverjük a sárgáját, majd beleforgatjuk alaposan a lisztet. Megpróbáljuk egyneművé kavarni.
  6. Kivajazott formába tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Ha kisült, kifordítjuk a formából, és megvárjuk, míg kihűl.
  8. Addig elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, keveset kiveszünk belőle a habzsákos díszítéshez.
  9. A kihűlt, dermedt pudingot beledolgozzuk a kemény habba, így kapjuk a krémet.
  10. Ezt követően kettévágjuk, és a krémet beletesszük, majd ha rákerült a torta teteje is, az egész tortát kívülről is alaposan bekenjük.
  11. Ezután következik a díszítés, mely teljesen a készítő fantáziájára van bízva.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 981
elküldve: 6
receptkönyvben: 139
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Szneki

Mióta szakács: 2010.04.29.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

puncstorta gyerekeknek, pudingos puncstorta

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kati85
kati85 Tue, 2012-08-28 15:14

Szia!
Azt szeretném kérdezni hogy1adag krém elég tortába?Kb milyen magas lesz így torta?Tejszínhabban mindenképpen Hulala kell,azt melyik boltban lehet venni?
Válaszodat előre is köszönöm!
Kati

szneki
Szneki / szneki Wed, 2012-08-29 07:31

Kedves Kati85!

Ez az adag krém elegendő egy kisebb tortához,ehhez a szív alakú formához.Amennyiben nagyobb tortaformát választasz,javaslom,hogy +fél csomag pudingport főzzél még hozzá.
Én a Hulalát szeretem,eddig csak ez vált be.Már a legtöbb helyen lehet kapni, a nagyobb hipermarketekben 100%,de láttam már kisboltban is.Nyilván ez helyfüggő.
Ha bármiben segíthetek még,nagyon szívesen,és természetesen kíváncsi vagyok a tapasztalataidra is.

Üdv.:Zsuzsi

kati85
kati85 Wed, 2012-08-29 11:06

Szia!
Köszönöm válaszod!
Tortaforma az 24-25cm átmérőjű,ahhoz elég 1adag krém plusz oldalát bekenni?Nem sokára lesz ikreknek szülinapja akkor egyik torta már meg is van már csak1finom túrótorta kellene:))Tudsz nekem ajánlani1finom receptet?Nagyon guszta torta remélem sikerülni fog,de mindenképpen jelezni fogom hogy milyen lett!:)

szneki
Szneki / szneki Wed, 2012-08-29 14:52

Szerintem ahhoz elegendő egy adag krém,én a 28 cm-es formához szoktam többet csinálni.
Túrótorta recepteket itt az oldalon biztos találsz,ha beírod a keresőbe,de én azt is el tudom képzelni,hogy ugyanígy hulalával és vanília pudinggal készítesz egy krémet,+némi citrom leve,és reszelt héja:)
Biztos sikerülni fog,jó sütést,várom az eredményeket:D
Üdv.:Zsuzsi

kati85
kati85 Wed, 2012-08-29 15:43

Köszi szépen!:)
Mindenképpen írni fogok hogy sikerült torta:)Szereti család puncstortát:D Kisebbik lányomnak dobostortát sütöttem az is nagyon finom lett.Júj a piskótát egyen sütöd és utána ketté vágod?Vagy hogy csináljam?2lapból áll torta vagy többől?

szneki
Szneki / szneki Thu, 2012-08-30 08:33

Szia!
Egyben sütöm,és miután kihűlt, vágom ketté,mivel nem nagy torta ezért nem nagyon lehet több részletbe vágni:)csakis ketté:)Jó sütést!

kati85
kati85 Thu, 2012-08-30 09:48

Szia!
Oké köszönöm segítségedet!:)
Hamarosan jelentkezem hogy sikerült!
Szép napot kívánok!

KovácsTamara
KovácsTamara Fri, 2012-06-29 10:56

Szeretném megköszönni ezt a egyszerű, de mégis csodás receptet. Anyukám szülinapjára készítettem el pár napja és nagy sikert aratott!! :)

szneki
Szneki / szneki Sun, 2012-07-01 19:10

Kedves Tamara!
Örülök,hogy receptemre esett választásod,és hogy meg vagy elégedve vele,sikereket arattál!
Köszönöm a köszönetet!
Minden jót,üdv.:Szneki

Chris77
Chris77 Sun, 2012-04-08 20:21

Imádom ezt a receptet, nagyon jó hogy feltetted. Köszönet érte! Nagy kedvence lett a családnak, már többféle verzióban csináltam, csokipudinggal, és vaníliapudinggal is. Most éppen a húsvéti tortánk készült a recepted alapján, csak csokipudinggal és nyulas sütőformában.

szneki
Szneki / szneki Tue, 2012-04-10 20:50

Kedves Chris77!
Nagyon örülök,hogy ennyire hálás vagy ezért a receptemért,igazán jól esik!Nekem is ez a torta alap verzióm,és úgy ahogy te is,mindig mással variálom.Gyümölcsjoghurttal is próbáld ki!(pl barackos íz,barackdarabokkal).
További jó sütés-főzést kívánok!

szneki
Szneki / szneki Mon, 2012-02-13 19:36

Kedves Mytzee!
Örülök,hogy ismét ezt a receptet választottad:D
A szívecskék szigorúan legyenek rajta!
Üdv.:Szneki

Mytzee
Mytzee Mon, 2012-02-13 19:15

Anyukám szülinapján már bevált, holnap a bajtársaimnak lesz Valentin napi meglepetés. :) [Szigorúan szívecskékkel! :D]

377
tojás 5 db
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 5 evőkanál
citromlé 1 fél citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
puncs pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
cukor 4 ek
növényi tejszín 4 dl
margarin 1 ek
marcipán 10 dkg
színes cukorka 1 ek