Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncsszirupos somlói galuska

Puncsszirupos somlói galuska
Puncsszirupos somlói galuska
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszter estére készült ez a somlói, nagyon szeretjük, mégis ritkán készítjük, nagyon finom. A krémet én nem tudtam három részre osztani, mint általában, így két helyen van mindenből. Igazából ezután így fogom készíteni, nagyon bevált.

hozzávalók / 7 adag

A piskótához

A puncsos sziruphoz

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A szóráshoz

  • 10 dkg mazsola (rumba áztatva)
  • 10 dkg dió (darált)
  • 4 ek rum (a mazsola áztatásához)

ajánlat

Egy éjszakát hagyjuk állni, így az ízek érlelődnek, és még finomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Három piskótát sütünk, a diós: 3 tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg liszt, 4 dkg kakaó. A kakaós: 3 tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg liszt, 2 dkg kakaó. A sima: 3 tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg liszt.   
  2. A sziruphoz a hozzávalókat felforraljuk (kivéve a rumot, azt akkor keverjük bele, amikor levettük a tűzhelyről).
  3. A krémhez a tojássárgákat a cukorral, étkezési keményítővel és kevés tejjel csomómentesre keverjük, a megmaradt tejet forraljuk fel, és főzzük meg a krémet, majd keverjük bele a bourbon vaníliás cukrot.
  4. A csokiöntethez a hozzávalókat forraljuk fel (kivéve a rumot), amikor megolvadt a csoki, keverjük bele a rumot.
  5. Amikor minden kihűlt, vágjuk a piskótákat kockákra, egy nagyobb mély tál aljára rakjuk a diós piskótakockákat, locsoljuk meg a szirup felével, szórjuk rá a mazsola és a dió felét, majd öntsük rá a krém felét, erre jön a kakaós piskóta-szirup-mazsola-dió-krém, erre a sima piskóta és a csokiöntet.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 131
elküldve: 3
receptkönyvben: 60
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

somlói galuska, somlói, csokiszószos somlói, puncsszirupos somlói

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

970
tojás 9 db
cukor 18 dkg
finomliszt 18 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
dió 4 dkg
víz 3 dl
narancshéj 2 narancsból nyert
citromhéj 2 citromból nyert
cukor 20 dkg
rum 0.5 dl
tej 5 dl
tojássárgája 4 db
cukor 10 dkg
étkezési keményítő 3 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
étcsokoládé 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
cukor 5 dkg
víz 2 dl
rum 0.5 dl
mazsola 10 dkg
dió 10 dkg
rum 4 ek