Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncstorta 5.

Puncstorta 5.
Puncstorta 5.
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom imádja a puncsot minden formában. Most voltunk fél évesek. Erre az alkalomra készült a süti.=)

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A cukormázhoz

A csokibevonathoz

ajánlat

Megjegyzés:
Ha a krémbe kevés lenne a piskóta, kiegészíthetjük apróra tört/ vágott babapiskótával. Emellett tehetünk bele barackíz helyett málna- vagy eperízt (akkor a piskótát is azzal kenjük majd meg) és mazsolát is.
A cukormáz lehet zacskós is, úgy is finom.
A szív formát úgy csináltam, hogy kerek tortaformában sütöttem a piskótát, majd a közepéből kivágtam egy szív alakú formát. A maradék piskótából puncskrémtortát készítettem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojásokat a porcukorral 20 percig habverővel/ robotgéppel keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni a piskótát, és 3 részre osztjuk.
  3. A legfelső részt apró kockákra vágjuk, és egy keverőtálba rakjuk, majd hozzáadjuk a kakaót, porcukrot, barackízt, rumot, végül egy kis tejet, hogy az állaga lágy, de ne folyós legyen.
  4. A maradék piskótalap egyikét megkenjük barackízzel, majd rákenjük a krémet, végül a másik piskótalapot (amit szintén megkentünk barackízzel) is rárakjuk, teszünk rá egy tányért, és hagyjuk pihenni (elvileg fél napot kéne, de én 10 percet hagytam).
  5. Elkészítjük a cukormázat a következő módon: a 2 tojásfehérjét habbá verjük, majd beleszórjuk a porcukrot, majd egy egész citrom kifacsart levét és pár ek meggylét színezéknek.
  6. A torta oldalát csokival vonjuk be: a tortabevonót vízgőz felett olvasszuk meg a vajjal, majd kenjük a torta oldalára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 485
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

zsepibaba

Mióta szakács: 2010.07.31.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cukor-és csokimázzal bevont puncstorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsepibaba
zsepibaba / zsepibaba Fri, 2011-07-22 22:22

Szia!
hát én még nem próbáltam úgy de nem hinném hogy rosszat tenne neki(:Sok sikert a sütögetéshez!(:

zsepibaba
zsepibaba / zsepibaba Tue, 2010-09-07 22:31

Elnézést hogy csak most válaszolok de nem voltam gépközelben.Köszönjük szépen!Lemaradt bizony.Javítom.;)

Gyermely2009
Gyermely2009 Mon, 2010-09-06 09:48

Kedves "mézescsupor" Bár nem én tettem közzé a fenti receptet, de úgy gondolom, hogy 2 db tojásfehérjéhez 12,5 dkg porcukor kell.. Lemaradhatott talán az 1-es ?A 2,5 dkg kevésnek tűnik valóban.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-05 19:12

Kedves Zsebi-baba!

Nagyon szép a tortád, de elég 2,5 dkg cukor a mázhoz?

Szikra89
Szikra / Szikra89 Sun, 2010-09-05 18:48

Sok boldogságot nektek:) Nagyon szép a torta:) Köszi a receptet:)
Szép napot

Szikra

776
tojás 6 db
porcukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
piskótalap 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
porcukor 3 ek
sárgabaracklekvár 2 ek
rum 4 ek
tej 0.5 dl
porcukor 12.5 dkg
tojásfehérje 2 db
citromlé 1 citromból nyert
meggylé 20 ml
tortabevonó 10 dkg
vaj 7 dkg