Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncstorta Annus néném szerint

Puncstorta Annus néném szerint
Puncstorta Annus néném szerint
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőm látogatóba jött hozzánk, és gondoltam, meglepem valami finom sütivel.

Ezt a receptet a Príma Konyha 2012. januári számában találtam. Már régóta szemezgettem vele, de most jött el az idő, hogy elkészítsem!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szokásos módon piskótatésztát készítünk: A tojások sárgáját a kristálycukorral  és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, s hozzákeverjük a tojássárgás masszához. Erre rászitáljuk a lisztet, majd óvatosan simára keverjük a tésztánkat.
  2. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű tortaformát és sütőpapírral kibéleljük. Belekanalazzuk a tésztát, és tűpróbával készre sütjük.
  3. Amikor kihűlt, a formából tálra borítjuk. A torta tetejéről kb. ujjnyi vastag szeletet lapjában levágunk, félreteszünk. A nagyobb résznek kiskanállal úgy szedjük ki a belsejét, hogy 1 centi vastag fala maradjon. Az így kialakított keretet és a levágott lapot a rum és a tej keverékével meglocsoljuk.
  4. A tojást a porcukorral, a kávéval és a kakaóval egy lábasba tesszük, vízgőzre állítjuk, s kevergetve fölforraljuk, amíg besűrűsödik. Ekkor lehúzzuk a tűzről, mert összeugorhat. A vajat beledobjuk, ami pillanatok alatt elolvad, beleszórjuk a mazsolát, a diót (vagy mandulát) és a kivájt piskótadarabokat.
  5. Azon melegen a torta mélyedésébe töltjük, és visszaillesztjük a levágott tetejét.
  6. Hűtőszekrényben egy éjszakán át dermesztjük, hogy az ízek összeérjenek.
  7. Másnap a puncsízű pudingport a tejjel és a cukorral kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Még melegen a torta tetejére és oldalára simítjuk.
  8. A megolvasztott étcsokoládét vékony csíkban a megszilárdult puncsbevonat tetejére csurgatjuk, végül visszatesszük a hűtőbe, hadd dermedjen meg.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 405
elküldve: 8
receptkönyvben: 77
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávés-rumos puncstorta, piskótás puncstorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

670
tojás 7 db
cukor 7 ek
vaníliás cukor 1 teáskanál
finomliszt 7 evőkanál
rum 0.5 dl
tej 0.5 dl
tojás 1 db
porcukor 15 dkg
feketekávé 1 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 10 dkg
mazsola 5 dkg
dió 5 dkg
puncs pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
cukor 4 ek
étcsokoládé 5 dkg